האם נחשפה פעילות של רשת תקשורת אנטי ישראלית בתוך הכנסת?

חבר הכנסת איתמר בן גביר פנה היום (חמישי) לקצין הכנסת בדרישה: "לשלול את אישור הכניסה של כלי התקשורת המסית 'אל גורמק' לכנסת לאלתר".

מדובר בערוץ שמשדר דרך קבע הפגנות לאומניות כולל קריאות הסתה חריפות מאוד וקריאות לטרור בהר הבית, באום אל פאחם, בנגב וברחבי ישראל כולה. ערוץ שהפך להיות אחד מהבולטים בזירת הסיקור הערבית האנטישמית נגד ישראל.

קריאה להפגנה של פלסטינים למען משפחות האסירים והמחבלים
קבוצה של 'תנועת הניצחון האסלאמית' קוראת להפגין נגד ה'פשעים' ב'אדמת 48'

יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר פנה במכתב לקצין הכנסת יובל חן בתלונה נגד ערוץ התקשורת 'אל גרמוק' לאחר שנחשף בידי אגף המחקר של תנועת אם תרצו, שהערוץ שידר את הצעת חוק פיזור הכנסת וביקש לשלול לאלתר את אישור הכניסה שניתן לו לכנסת.

קריאה להפגנה נגד הכובשים הישראליים

במכתבו מציין בן גביר: "מדובר בכלי תקשורת אנטי ישראלי קיצוני שמזדהה בעיקר עם האיסלאם הקיצוני ו'באל גרמוק' יש תכנים שמתעדים מעצרים וחושפים את פניהם של חיילי צהל ושוטרים".

עוד הוא הוסיף: "בין היתר כלי התקשורת מקדם את השייח' המסית ראאד סלאח, המחבל עכרימה סברי ומחבלים נוספים".

"כלי תקשורת זה מרבה לפרסם פרסומים המסיתים אישית נגדי. כמו כן ברשת החברתית פייסבוק ניתן לראות כי חלק ניכר מהפרסומים של כלי התקשורת ממומנים על ידי גופים מטורקיה והתבצעו בלירה טורקית", סיכם בן גביר במכתבו.

מתן פלג, יו"ר תנועת אם תרצו: "מדובר ברשת תקשורת אנטי ישראלית שמתמחה בסיקור הפגנות לאומניות ומסיתות לטרור. אל ג'זירה על סטרואידים. לא ברור כיצד ניתן האישור לרשת האנטישמית להיכנס לכנסת. מה שכן ברור הוא שיש לשלול מיידית את אישורי הכניסה שלהם".