הדרמה הפוליטית: יום אחרי ההודעה הדרמטית של נפתלי בנט ויאיר לפיד על הקדמת הבחירות, בקואליציה פועלים כעת כדי לקדם את החוק לפיזור הכנסת. הכוונה היא לנסות להביא את חוק התפזרות הכנסת כבר מחר (רביעי) להצבעה בכדי לסיים עד שבוע הבא את ההליך.

לפי הודעת הקואליציה, הצעת החוק הפרטית לפיזור הכנסת של יו״ר הקואליציה ויו״ר סיעת יש עתיד, ח״כ בועז טופורובסקי ויו״ר סיעת תקווה חדשה, ח״כ שרן השכל, אשר הונחה אתמול בלילה על שולחן הכנסת, תעלה לדיון בנשיאות הכנסת בשעה 11:00. לאחר אישורה, ההצעה תעלה לדיון בקריאה טרומית במליאה, ברביעי הקרוב.

מכיוון שההצעה לא תעלה כהצעה ממשלתית אלא כחוק פרטי, המשמעות היא שהצעת החוק תידרש לעבור קודם בקריאה טרומית – וכפי שהיה בשבועות האחרונים, גם הקידום של פיזור הכנסת תלוי במידה רבה בניר אורבך, המשמש כיו"ר ועדת הכנסת. מכיוון שהדיונים ייערכו אצלו בוועדה, הוא יוכל למשוך או לקצר את החקיקה – ובקואליציה יש מי שחושש שהוא יעכב את הפיזור כדי לנסות ולהקים ממשלה חלופית כבר בכנסת הזאת.

במקביל, ראש הממשלה הנחה את ראש המטה לביטחון לאומי, ד"ר איל חולתא, והמזכיר הצבאי, אלוף אבי גיל, להכין תכנית חפיפה יסודית ומעמיקה שתעסוק בסוגיות הליבה המדיניות והביטחוניות, לקראת מועד החילופים עם יאיר לפיד. המהלך מגיע בהתאם להבטחתו של בנט ללפיד אמש, ובניגוד למהלך של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שערך חפיפה של 30 דקות בלבד לבנט כשנכנס לתפקיד.