לאחר שהממשלה שוב אישרה את העלאת חוק תקנות החירום ליו"ש, ח"כ ג'ידא רינאווי-זועבי מסיעת מרצ מבהירה שגם בפעם הבאה כשההצבעה תגיע למליאה, היא תתנגד.
בהודעה מטעמה נכתב: "השר גדעון סער החליט לא להביא את חוק יהודה ושומרון להצבעה בכנסת השבוע, זאת מאחר והוא הבין שאני מתנגדת נחרצות לחוק זה התנגדות עקרונית ולא מוכנה להתפשר או לדון בנושא זה כלל וכלל."
כזכור בשבוע שעבר חברי הכנסת רינאווי-זועבי וגנאים התנגדו אקטיבית לחוק, ושאר חברי רע"מ נעדרו מההצבעה, והחוק נפל בקריאה הראשונה. לממשלה יש עד סוף חודש יוני לאשר את החוק, לפני שהתקנות יפקעו והמצב המשפטי ביהודה ושומרון ייקלע למצב בעייתי.

סער: "למנוע תוהו ובוהו משפטי"
מוקדם יותר שר המשפטים גדעון סער, רמז כי חוק יו"ש לא יעלה מחר להצבעה בקריאה ראשונה. בפתח ישיבת הממשלה אמר סער: "נביא היום לאישור ועדת שרים לחקיקה את חוק יו"ש, חיוני להעביר את החוק לפני סוף יוני, על מנת למנוע תוהו ובוהו משפטי שיפגע בליבת האינטרס הלאומי, ויפגע גם בהרבה מאוד אזרחים ישראלים".
ברע"מ כבר התחילו לעשות סדר, ומאזן גנאים המורד, צפוי להתפטר מהכנסת כדי להכניס במקומו ח"כ נאמן יותר לקואליציה. סער התייחס גם לכך: "אני מביא את זה היום לממשלה, ולוועדת השרים לחקיקה. ולאחר מכן במועד המתאים, כאשר נראה שמפלגות שחברות בקואליציה השלימו תהליכים שהם צריכות להשלים – חלקם כבר התחילו – נביא את זה גם לכנסת."

תגובות