חדשות

אחרי דרמה: מינוי כהנא לשר נפל; ואיך הצביעה סילמן?

אחרי התבוסה של הקואליציה בחוק על תקנות יו"ש, מינויו של מתן כהנא לשר נפל אף הוא לאחר שהקואליציה שוב לא הצליחה לייצר רוב

((צילום: יונתן זינדל/ פלאש90))

קואליציה לא מתפקדת.

אחרי שחוק תקנות יהודה ושומרון נפל ברוב של 58 מול 52, הקואליציה רשמה הלילה תבוסה נוספת, כאשר גם מינויו של מתן כהנא לשר נפל.

מספר דקות לפני ההצבעה הודיע ראש הממשלה נפתלי בנט, כי ההצבעה על מינויו של כהנא לשר הופכת להצבעת אי אמון בממשלה, כדי ללחוץ על עידית סילמן להצביע בעד מינויו של כהנא.

דקות לפני שמזכירת הכנסת הקריאה את שמה, סילמן לא נכחה במליאה וחברי הקואליציה היו בטוחים שהיא תיעדר מההצבעה ומינויו של כהנא יעבור. אלא שאז סילמן נכנסה למליאה הצביע נגד המינוי וכפתה תיקו 55 שכולו הפסד לקואליציה.

גנאיים אורבך מכות| צילום: כמעט מכות בין מאזן גנאיים לניר אורבך, השבוע

כעת בימינה ינסו להפריש את סילמן לאחר שהצביעה נגד עמדת הסיעה ובעצם הביעה אי אמון בממשלה. מתן כהנא הגיב לאחר ההצבעה וכתב: "מכה קלה בכנף".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

16
הארי
07.06.22

מה משרתת הצבעה נגד כהנא ? לדעתי טעות... זו לא הצבעה חשובה מה איכפת אם יהיה שר או סגן??? עכשיו יש לה אויב אישי... וגם מסתכנת בהדחה מהעולם הפוליטי (לא סומך על לויאליות הליכוד....)

הצטרפו אלינו