בעוד כל כובד המשקל של הקואליציה מופנה לשכנע את מפלגת רע"מ וחברת הכנסת זועבי להצביע בעד תקנות יו"ש, בקואליציה מסמנים חברת כנסת נוספת שעשויה "לעשות צרות" בהצבעה שתיערך בעוד מספר שעות.

על פי הדיווח ב'כאן חדשות', בקואליציה אומרים כי הם טרם קיבלו תשובה מזועבי על האופן בו היא מתכוונת להצביע, בניגוד לרע"מ שם המצב יותר ברור.

עם זאת, בקואליציה מסמנים את חברת הכנסת גבי לס'י ממרצ כחוליה חלשה. בקואליציה חוששים שלסקי לא תוכל להצביע בעד החוק מטעמי מצפון, בעיקר לאור העובדה שכל הקריירה המקצועית שלה לפני שהגיעה לכנסת קשורה למצב המשפטי ביהודה ושומרון. בקואליציה חוששים כי ברגע האחרון לסקי תפתיע ותביך את הקואליציה.

לסקי לא מכחישה כי היא טרם יודעת איך תצביע. בראיון ל'כאן חדשות' היא אמרה שאת עמדתה היא תגבש רק לאחר ההתייעצות שצפויה היום לסיעתה בנושא ושאין בכוונתה להפתיע את סיעתה.

בתוך כך, שעות לפני ההצבעה על תקנות יו"ש, במפלגת 'תקווה חדשה' מחריפים את הטון נגד מפלגת רע"מ ואומרים כי האופן בו יצביעו חברי המפלגה, ישפיע על המשך הרכב הקואליציה.

על פי הדיווח בחדשות 12, בכיר בתקווה חדשה התבטא כי "אם החוק לא יעבור – זהו סוף דרכה של רע"ם בקואליציה".

בנוסף, לקראת ההצבעה שתיערך אחר הצהריים, חברי מפלגת רע"מ צפויים להיפגש בשעה 14:00 ולקבל החלטה על אופן ההתנהלות.

בתוך כך, ‏עטיה אלעסאם, חבר רשימת רע״מ וחבר השורא מגיב בראיון ל'גלי ישראל' על האיום של תקוה חדשה: "זה סוף הדרך של רע״מ? זה גם סוף הדרך של הממשלה. אם רע״מ תצא מהממשלה – היא תיפול".

אלעסאם הוסיף כי אני לא יודע מה זה חוק יו"ש, זו אדמה כבושה, אני לא יודע אם החוק הישראלי צריך לחול על האדמה הזו".