כבוד למגזר: אלוף-משנה ישי רוזיליו נכנס לתפקיד מפקד חטיבת "יהודה", במקומו של אלוף-משנה אביחי זפרני, אשר שירת בתפקיד זה בשנתיים האחרונות ויתחיל בקרוב את תפקידו כנספח צה"ל בחו"ל. טקס החילופים נערך היום (חמישי) בחברון בראשות מפקד פיקוד המרכז, אלוף יהודה פוקס, מפקד אוגדת יהודה ושומרון, תת-אלוף אבי בלוט, מפקדים, חיילים, משפחות ומוזמנים נוספים.

"אביחי היקר, היית ועודך מנהיג אמיתי. הובלת את גזרת יהודה, הכה מורכבת, באחריות ובשליחות. הנך בעל ענווה, אתה מכיר בכוחך אך בה בעת קשוב לאחר, מקבל ולומד" אמר בלוט בנאומו. "אתה מסיים היום שנתיים משמעותיות, במהלכן לקחת חלק בשני מבצעים – 'שומר חומות' ו'שובר גלים' אשר כללו סיכול תשתיות וסיכולי טרור רבים. לאחרונה הובלת ולקחת חלק בעיצוב מרחב התפר וחידוש השליטה בו. הצטיינת במשימת ההגנה, בקליטת הכוחות ובחניכתם – והתוצאות מדברות בעד עצמן. בגזרת יהודה בתקופתך הטרור פגש צבא והאזרחים פגשו שגרה".

(צילום: דובר צה"ל)

"חטיבת יהודה, אתם זוכים לקבל היום מפקד מצוין – דוגמה ל'ספרא וסייפא'. ישי, אני בטוח בך וביכולותיך הרבות, וברור לי כי תוביל את גזרת יהודה ביד רמה לפסגות חדשות" הוסיף. "המינוי שלך כמח"ט יהודה מדבר בעד עצמו, ומוכיח עד כמה אני אישית, האלוף והמערכת כולה מוקירים ומעריכים אותך ואת יכולותיך".

מפקד החטיבה היוצא אמר כי "חברון היא עיר של חיבור. חיבור בין עם לארצו, חיבור עמוק לשורשים במערת המכפלה. ניתנה בידי הזכות לפקד על חטיבת יהודה ולהגן על תושבי הגזרה. אנשי אמת, אוהבי ארץ ישראל. ראיתי בכם שותפים לדרך שלימדו אותי רבות על חזונם וערכיהם מעוררי ההשראה".

(צילום: דובר צה"ל)

"בשנתיים האחרונות הצלחנו למנוע מהאויב הישגים ולחזק את ההרתעה אל מול ארגוני הטרור, תוך הפגנת יוזמה ותחבולה, חדשנות, דיוק בפעולה ומקצועיות" הוסיף. "ביצענו מעל אלף פעילויות מבצעיות, במסגרתן עצרנו חוליות טרור ומחבלים. איתרנו והחרמנו אמצעי לחימה וכספי טרור. כל זאת לא היה מתאפשר ללא חיבור משמעותי ביותר בין חטיבת יהודה לכלל גורמי הביטחון הנוספים בגזרה. אני מודה על הזכות לפקד על חטיבת יהודה ולקחת חלק בהגנה על עיר האבות וההתיישבות סביבה".

המפקד הנכנס רוזיליו ציין כי "קבלת הפיקוד על חטיבת יהודה למרגלות מערת המכפלה מרגשת עד מאוד ומעוררת בי את הרגשת שליח הציבור בתפילת יום הכיפור 'הנני העני ממעש'. כאן בגזרת יהודה איננו נדרשים בתזכורות או חידודים. מספיק לפסוע בשבילי היישוב היהודי, לנסוע בציר 60 וציר 35, לבקר בבית חגי ועותניאל ולטייל בנחל תלם. לזכור וללמוד את שהיה ולתרגם זאת לעשייה מבצעית".