יום מתוח בכנסת

חוק הדגל יאושר? "עלול לערער את הקואליציה"

האם חוק שיאסור הנפת דגל אש"ף באמת מאיים על שלמות הקואליציה? לאחר ההחלטה לאפשר חופש הצבעה על החוק של הליכוד, בסביבתו של לפיד העבירו מסרים מרגיעים לסיעות השמאל

חוק הדגל יאושר? "עלול לערער את הקואליציה"
צילום: התבטאויות מעודדות טרור? מתוך ההפגנה בכיכר רבין. צילום: אם תרצו

לקראת ההצבעה היום במליאת הכנסת על "חוק הדגל" שיאסור הנפת דגל אש"ף במוסדות מדינה, המתח בתוך הקואליציה מתעצם.

חברי הכנסת של סיעות השמאל מנגדים לחוק, זאת בזמן שהוחלט לאפשר לקואליציה חופש הצבעה על החוק במליאה בקריאה הטרומית, וגם הבוקר הם מביעים התנגדות לחוק שיזמה האופוזיציה.

ח"כ אפרת רייטן (העבודה) כתבה: "להעלים את דגל הרש״פ מהאוניברסיטאות לא יעלים את 2.5 מיליון הפלסטינאים שחיים בגדה ואת הסכנה שבמדינה דו-לאומית. אני מבינה את הטריגרים שבהנפת הדגל – אני לא מבינה למה להתעסק בספין של הליכוד. ממשלת השינוי היא ממשלה של הסכמות רחבות – ההתעסקות בחוק הדגל מיותרת ועלולה לערער את הקואליציה."

התפרקות הקואליציה: בנט זימן דיון חירום בלשכתו

כזכור חוק הדגל שיזם ח"כ אלי כהן (הליכוד) קובע איסור הנפת דגלי אש"ף במוסדות שפועלים מטעמה של המדינה או נתמכים על ידה, כדוגמת אוניברסיטאות.

WhatsApp Video 2022-05-23 at 12.28.54
WhatsApp Video 2022-05-23 at 12.28.54| צילום: הפגנת 'נכבה' עם דגלי אש''ף באוניברסיטת בן גוריון. תיעוד: תנועת אם תרצו

לקראת ההצבעה, כתב ח"כ אלי כהן: "‏דגל פלסטין- לא בבית ספרנו. היום עולה החוק שלי שיאסור על הנפת דגלי אויב במוסדות הממומנים על ידי המדינה. מי שרואה את עצמו כפלסטיני, יקבל מאיתנו את כל הסיוע הנדרש לעבור לעזה במסלול חד כיווני."

החוק ייקבר?

עם זאת הבוקר דווח ברשת ב' כי מאחורי הקלעים אנשיו של ראש הממשלה החליפי יאיר לפיד העבירו מסרים מרגיעים למפלגות השמאל בקואליציה, שלאחר אישור החוק בקריאה טרומית הוא לא יתקדם לקריאות הבאות ולמעשה יוקפא.

(יונתן זינדל/פלאש 90)

על פי הפרסום, המסר שהועבר לאנשי מרצ, רע"ם ומפלגת העבודה, הוא שלאחר אישור החוק בטרומית תישאר הצעת החוק בוועדת הכנסת או לחילופין תועבר לוועדת החוקה שבשליטת ח"כ גלעד קריב ולא תתקדם בהליך החקיקה.

תגובות

17
14
ברור ממשלת שונאי ישראל איבדתם עצמכם לדעת
01.06.22

ממשלת השחיתות ותומכת באחים המוסלמים ובמשותפת שמכרה את ערכיה עבור נזיד עדשים

13
דבורה מור
01.06.22

מה לא ברור, באיסור הנפת דגל של אלה המכריזים קבל עולם. שהמטרה שלהם ההחדת ישראל?

12
רועי
01.06.22

תדע שהעם היהודי יזכור בסוף מי דאג למדינת כל אזרחיה ללא סממן יהודי ישראלי נזכור אותך ונשלח אותך לביבי ההיסטוריה