הקינוח המושלם: עוגת גבינה אספרסו - סרוגים

הקינוח המושלם: עוגת גבינה אספרסו

מחפשים קינוח חלבי מפנק במיוחד לחג השבועות? קינוח שיפתיע את האורחים? סידרנו לכם מתכון לעוגת גבינה עם טוויסט של אספרסו. הימור שלנו: לא יישאר פירור מהעוגה

קשת ברגסון, חדשות סרוגים
הקינוח המושלם: עוגת גבינה אספרסו
  (צילום: סטודיו טקה)

עוגת גבינה אספרסו

מרכיבים:

240 גרם עוגיות אוריאו
20 גרם חמאה מומסת
600 גרם גבינת שמנת
120 גרם סוכר
1 תמצית וניל
50 מ"ל קפה אספרסו
4 ביצים
115 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר לאפייה
50 גרם שוקולד חלב לאפייה

הוראות הכנה:

מכסים את הבסיס והדפנות של תבנית בגודל 18 ס"מ עם נייר אלומיניום.

מועכים את עוגיות האוריאו ומערבבים בחמאה.

מורחים את התערובת בתחתית התבנית בצורת דחיסה.

מכניסים את התבנית למקפיא ובינתיים מכינים את המילוי.

מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת מרקם רך וחלק ללא גושים.

מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל ובוחשים בעדינות עד למרקם אחיד.

יוצקים את הבלילה לתבנית יחד עם 60 מ"ל מים חמים.

מחממים את התנור ל-160 מעלות ומכניסים את התבנית למשך שעה.

מוציאים את התבנית מהתנור, מרוקנים את המים ומניחים לעוגה להתקרר.

מחממים את הקצפת בסיר ולפני שהיא מתחילה לרתוח מוסיפים קוביות שוקולד מריר.

מסירים מהאש ומניחים בצד ל-10 דקות כדי לאפשר לשוקולד להימס לפני ערבוב.

מכסים את עוגת הגבינה בתבנית בשכבה דקה של גנאש שוקולד.

יוצרים זילוף עם שוקולד החלב בעזרת סכין חדה ומקשטים את כל החלק העליון.


המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו