משטרת ישראל עצרה הלילה שני חשודים תושבי מרכז הארץ בחשד למעורבותם באירוע תקיפה של עיתונאי תאגיד השידור אמש במהלך הפרת סדר במזרח ירושלים.

כזכור, אמש, במהלך הפרת סדר בשכונת שייח ג'ארח במזרח ירושלים שכללה יידוי אבנים, שני חשודים שהיו במקום תקפו באלימות חמורה, שכללה עפ״י החשד מכות במוט, אגרופים וריסוס בגז פלפל, עיתונאי, כתב משטרה של "מכאן" תאגיד השידור, איאד חרב.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תקיפת העיתונאי איאד חרב (צילום: חיים גולדברג)

חרב נכח במקום וסיקר את המתרחש כחלק מעבודתו, על פי החשד החשודים גנבו את מכשיר הנייד שהיה ברשותו. כתוצאה מהתקיפה, העיתונאי נפגע ונזקק לטיפול רפואי.

מועצת העיתונות אמרה כי היא קוראת למפכ"ל המשטרה לחקור ולהסיק מסקנות מן הפגיעה הקשה בכתב התאגיד איאד חרב לאחר שהותקף על ידי רעולי פנים יהודים בעת שסיקר את אירועי היום המתוח בירושלים.

על פי עדותו של חרב הורו לו התוקפים לחדול מצילום, אחר כך הופל ורוסס בגז ובנוסף הוכה בראשו ובגופו. לדבריו היו שוטרים בסמוך אך הם לא פעלו להגנתו.

הלילה נעצרו שני חשודים בשנות ה-20 לחייהם בחשד למעשים, במהלך היום יובאו לדיון בפני בית המשפט.