מבזקים
סרוגים

מתקפה בלתי פוסקת על המעוז האוקראיני בדונבאס

הרוסים מתאמצים כעת להפיל את העיר הגדולה האחרונה שעדיין בשליטת האוקראינים במחוז דונבאס - סברודונצק. זאת על רקע כישלונם להגיע להישגים יותר נרחבים, כגון כיבוש קייב

כ"ט אייר התשפ"ב
מתקפה בלתי פוסקת על המעוז האוקראיני בדונבאס

הכוחות הרוסים מגבירים בצורה משמעותית את המתקפות שלהם על מחוז דונבאס בדרום אוקראינה, זאת על מנת להשיג את השליטה בעיר סברודונצק.

סברודונצק היא העיר הגדולה ביותר שעדיין נמצאת תחת השלטון האוקראיני באזור לוהנסק, אחד ממחוזות דונבאס. הרוסים מבהירים כי השתלטות על העיר מהווה "עדיפות ראשונה במעלה".

בן שבת: איראן מסתכלת מהצד על אוקראינה
בן שבת: איראן מסתכלת מהצד על אוקראינהצילום: בן שבת: איראן מסתכלת מהצד על אוקראינה

נשיא אוקראינה זלנסקי מבהיר כי המתקפות הרוסיות הבלתי פוסקות הרסו את תשתיות העיר. "90% מהבניינים נפגעו. יותר משני שלישים ממבני המגורים נהרסו לחלוטין. אין תקשורת", אמר זלנסקי בנאום טלוויזיוני. "השתלטות על סברודונצק היא מטרה עליונה של הכובשים, נעשה הכול על מנת לעצור את ההתקדמות שלהם".

הכוחות האוקריאנים בדונבאס פרסמו בפייסבוק כי כל היום אתמול (ראשון) הם היו בעמדות מגננה, כאשר הרוסים ירו על עשרות קהילות באזור, והרגו לפחות 3 אזרחים ופצעו שניים אחרים.

בעוד הרוסים נכשלו במשימה הראשית שלהם בתחילת המלחמה – כיבוש הבירה האוקראינית קייב, כעת הם מתרכזים בחיזוק השליטה על מחוז דונבאס, שכזכור, חלקים רבים ממנה נשלטים על ידי בדלנים פרו רוסים.

אוקראינה דונבאס מלחמה באוקראינה רוסיה