מבזקים
סרוגים

עמית סגל: הברית המפתיעה שעשויה להיווצר בקרוב

הפרשן הפוליטי עמית סגל, מתייחס לברית פוליטית מפתיעה שעשויה להיווצר בשבועות הקרובים: "האינטרס של השניים כנראה משתלב"

ב' סיון התשפ"ב
עמית סגל: הברית המפתיעה שעשויה להיווצר בקרוב
עמית סגל: הברית המפתיעה שעשויה להיווצר בקרוב צילום: (צילום: אוליבייה פיטוסי/ פלאש 90)

בין הסבך הפוליטי המאיים להפיל את הממשלה בכל רגע נתון, הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, מתייחס לברית פוליטית מפתיעה שעשויה להיווצר בשבועות הקרובים בין שתי דמויות להן אינטרס משותף באופן בו תיפול הממשלה.

עמית סגל עוקץ: שווה להמתין ל-2028
עמית סגל עוקץ: שווה להמתין ל-2028צילום: עמית סגל עוקץ: שווה להמתין ל-2028

בטורו השבועי בעיתון 'ידיעות אחרונות', כתב סגל: "ברית מפתיעה עשויה להיווצר בקרוב בין שניים שאפילו לא צריכים לדבר כדי לכרות אותה: יאיר לפיד ובנימין נתניהו".

סגל הסביר את מה שנראה כמעט בלתי אפשרי וכתב: "האינטרס של השניים כנראה משתלב, והוא לדאוג שיו"ר יש עתיד יהפוך לראש ממשלת המעבר".

לדברי סגל, בליכוד מעריכים כי מערכת בחירות כשלפיד הוא זה שיושב על כסא ראש הממשלה, תהיה הרבה יותר קלה ותריץ בקלות יתר את מצביעי הימין לקלפיות.

סקר: הקואליציה צוללת; בן גביר נוסק וכמה שווה שיקלי
סקר: הקואליציה צוללת; בן גביר נוסק וכמה שווה שיקליצילום: סקר: הקואליציה צוללת; בן גביר נוסק וכמה שווה שיקלי

מנגד, קולות אחרים בליכוד סבורים ששלושה חודשים של לפיד בראשות הממשלה עשויים למתג אותו כאלטרנטיבה אמיתית לנתניהו. בנוסף, אם לפיד לא ימשוך יותר מדי שמאלה מצביעי הימין עוד עלולים לחשוב שהוא לא כזה נורא כראש ממשלה.

לדברי סגל, נתניהו נוטה לסברה הראשונה ויהיה שמח לראות את לפיד כמי שעומד בראש ממשלת במעבר.

בנימין נתניהו יאיר לפיד עמית סגל