ראש המודיעין האוקראיני, קירילו בודאנוב, טען הערב (שני) כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שרד נסיון התנקשות כושל בחייו. בהצהרה לסוכנות הידיעות "פראבדה אוקראינה" בודאנוב טען כי נסיון ההתנקשות שסוכל התרחש לפני כחודשיים, זמן קצר אחרי תחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה.
"היה נסיון התנקשות נגד חייו של פוטין, אמנם הוא לא היה מוצלח אבל זה באמת קרה" טען בודאנוב. "לא היה שום פרסום או סיקור של זה, אבל פוטין הותקף באזור הקווקז". מדובר באזור בדרום-מערב אסיה המכיל מספר מדינות שהיו בעבר בברית המועצות, ביניהן אזרבייג'ן וגאורגיה, וכן חלקים מרוסיה עצמה.
עם זאת, בודאנוב אמר כי לא ידוע האם נסיון ההתנקשות קשור באופן ישיר למלחמה באוקראינה – כשלטענתו "הקווקז זה אזור שבו יש לפוטין אויבים רבים". בשנת 2008 רוסיה פלשה לגאורגיה והובילה לפריצת מלחמה שהסתיימה ללא הכרעה ברורה, ובשנים האחרונות נרשמו קרבות באזור בין אזרבייג'ן לארמניה, הנחשבת כבת ברית קרובה של רוסיה.

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
שי
ואיך אתה הגעת למסקנה הזו בוט קטן של פוטין?
06:42 24.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
אולי מספיק להפיץ פייק ופרופוגנדה? אף אחד לא מאמין לזה. אתם אתר חדשות לא אתר תעמולה וגם לא אתר קונספירציות.
21:54 23.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר