לקראת שבועות: מתכון לעוגת גבינה חמה - סרוגים

לקראת שבועות: מתכון לעוגת גבינה חמה

עוגת גבינה היא המלכה של חג השבועות | במיוחד לצורך כך, סידרנו לכם מתכון קליל לעוגת גבינה חמה שכולם אוהבים ולגמרי תגנוב את ההצגה בארוחה

קשת ברגסון, חדשות סרוגים
לקראת שבועות: מתכון לעוגת גבינה חמה
  (צילום: שאטרסטוק)

רגע לפני שבועות: מתכון לעוגת גבינה חמה

רכיבים:

  • 100 גרם חמאה
  • 300 גרם גבינת פילדלפיה
  • 100 גרם חלב
  • 8 חלמונים
  • 13 חלבונים
  • 60 גרם קמח
  • 60 גרם עמילן תירס
  • 130 גרם סוכר
  • מעט אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

  1. נרפד תבנית אפיה עגולה בקוטר 28 ס"מ בנייר אפיה. חשוב שנייר האפיה יעלה על קצה התבנית לפחות ב-5 סנטימטר.
  2. נחמם תנור ל-135 מעלות.
  3. נמיס בעדינות את החמאה עם החלב בסיר גדול, נוסיף את גבינת הפילדלפיה ונערבב.
  4. נעביר את התערובת לקערה ונקציף בעזרת מטרפה.
  5. בקערה נוספת, נקציף את החלמונים ונערבב עם תערובת החמאה, החלב והגבינה.
  6. בעזרת מסננת או נפה, נוסיף את הקמח ואת עמילן התירס לקערה וערבבו את הכל עד שתקבלו תערובת חלקה.
  7. נקציף את החלבונים בקערה, נוסיף את הסוכר ונמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
  8. נקפל את הקצפת לתוך התערובת בצורה עדינה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  9. נעביר את החומרים לתבנית מרופדת נייר אפיה.
  10. נכניס את העוגה לתנור החם לאפיה איטית של 70 דקות.
  11. נוציא את העוגה בעדינות מהתנור וניתן לה להצטנן במשך 5 דקות, ניתן לפזר אבקת סוכר לפני הגשה.
  12. מומלץ להגיש את העוגה חמה.

המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל BEKO

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו