לקראת שבועות: מתכון לעוגת גבינה חמה
עוגת גבינה היא המלכה של חג השבועות | במיוחד לצורך כך, סידרנו לכם מתכון קליל לעוגת גבינה חמה שכולם אוהבים ולגמרי תגנוב את ההצגה בארוחה
(צילום: שאטרסטוק)
רגע לפני שבועות: מתכון לעוגת גבינה חמה
רכיבים:
- 100 גרם חמאה
- 300 גרם גבינת פילדלפיה
- 100 גרם חלב
- 8 חלמונים
- 13 חלבונים
- 60 גרם קמח
- 60 גרם עמילן תירס
- 130 גרם סוכר
- מעט אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- נרפד תבנית אפיה עגולה בקוטר 28 ס"מ בנייר אפיה. חשוב שנייר האפיה יעלה על קצה התבנית לפחות ב-5 סנטימטר.
- נחמם תנור ל-135 מעלות.
- נמיס בעדינות את החמאה עם החלב בסיר גדול, נוסיף את גבינת הפילדלפיה ונערבב.
- נעביר את התערובת לקערה ונקציף בעזרת מטרפה.
- בקערה נוספת, נקציף את החלמונים ונערבב עם תערובת החמאה, החלב והגבינה.
- בעזרת מסננת או נפה, נוסיף את הקמח ואת עמילן התירס לקערה וערבבו את הכל עד שתקבלו תערובת חלקה.
- נקציף את החלבונים בקערה, נוסיף את הסוכר ונמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
- נקפל את הקצפת לתוך התערובת בצורה עדינה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
- נעביר את החומרים לתבנית מרופדת נייר אפיה.
- נכניס את העוגה לתנור החם לאפיה איטית של 70 דקות.
- נוציא את העוגה בעדינות מהתנור וניתן לה להצטנן במשך 5 דקות, ניתן לפזר אבקת סוכר לפני הגשה.
- מומלץ להגיש את העוגה חמה.
המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל BEKO
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו