גורמים רבים בימינה הופתעו מההודעה שיצאה לפני זמן קצר על סיום תפקידו של ראש הסגל של ראש הממשלה נפתלי בנט – טל גן צבי.

מתן כהנא אצל בנט כבר מהבוקר בפגישות פוליטיות, ככל הנראה על הרקע הזה. כשכולם יודעים שניר אורבך מחויב לגן צבי באופן אישי.

הערכה היא, שסיום תפקידו של גן צבי הגיע בהמשך לסחיטה של סיעות השמאל והוויתורים לרע"מ וזועבי. אותן פעולות הן אלו שגרמו בעצם לגן צבי להבין שהמחיר נהיה כבר מידי, והסכמות שנעשו לפני שנה מתרחבות מעבר למה שתוכנן.

עוד הערכה שנזרקת לאוויר, אך היא ממש לא מבוססת, שיתכן שקורה משהו מאחורי הקלעים (למשל ממשלה חדשה?) וגן צבי העדיף לעזוב לפני זה. אבל בשלב זה, יש ערפל קרב, ותחושת חירום בלשכה.

רק הבוקר, גורם בכיר בימינה אמר לסרוגים כי המגמה של הקצנת השיח הלאומני של הח"כים הערביים מאיימת על יציבות הממשלה, ועלולה להביא לקץ ימיה.

לדבריו, כאשר ימינה נכנסה לשותפות בקואליציה, שכוללת חברי כנסת ערבים, זה היה על בסיס ההבנה כי ההסכמות הם על עניינים אזרחיים בלבד וללא נגיעה למישור הלאומי.

הרקע כמובן הוא סערה סביב ההתפטרות של זועבי והמחאות של סיעת רע"מ, שמציפים מצידם שוב ושוב את הסוגייה הלאומית, ולא רק טיפול במגזר הערבי ישראלי.

כזכור, ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, טל גן צבי, ביקש היום (ב׳), מראש הממשלה לסיים את תפקידו בשבועות הקרובים.

גן צבי מלווה את רה"מ בנט בעשור האחרון מאז כניסתו לפוליטיקה. הוא שימש כראש לשכתו במשרד הכלכלה, כראש המטה שלו במשרד החינוך וכיועץ מטעמו במערכות הבחירות ובמשאים ומתנים הקואליציוניים שלאחריהן.

גן צבי (41), בעל תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים מאוניברסיטת אריאל ותואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן, משמש כראש הסגל בשנה האחרונה, מאז הקמת הממשלה בחודש יוני אשתקד.

הוא יסיים את תפקידו בשבועות הקרובים באופן סדור ולאחר שישלים את המשימות עליהן הוא אמון.