חדשות

"המחשה חיה של הצביעות בהתגלמותה"

חבר הכנסת יצחק פינדרוס תוקף את הצביעות של הפוליטיקאים משמאל, בעקבות המתקפה שלהם נגד החלטת בית המשפט לפיה אמירת 'שמע ישראל' בהר הבית אינה עבירה פלילית

גם הפעם יתמוך? פינדרוס
גם הפעם יתמוך? פינדרוס | צילום: יונתן זינדל/ פלאש90

אחרי החלטת בית משפט השלום בירושלים, לפיה אין עבירה פלילית באמירת 'שמע ישראל' בהר הבית, השר עיסאווי פריג' ממרצ תקף את מערכת המשפט.

מי שהגיב לו בחזרה וכינה את דבריו "צביעות" הוא חבר הכנסת יצחק פינדרוס מיהדות התורה, שהותקף לפני מספר ימים בעקבות דברים שאמר נגד בית המשפט העליון.

אמש, אחרי החלטת ביהמ"ש, אמר פריג': "ההחלטה לאפשר את הפרת הסטטוס קוו במתחם אל אקצא, איננה רק שגויה, אלא גם חסרת אחריות ומסוכנת. מספיק טיפש אחד כדי לשרוף יער שלם וכדי לעצור את התבערה, על היועמ"ש והפרקליטות לערער על ההחלטה ולבקש את דחיית יישומה. לפני שנמצא את עצמנו במערבולת אלימות כתוצאה משיגעון גדלות של שופט שלום אחד".

פינדרוס בית המשפט
פינדרוס בית המשפט| צילום: פינדרוס על בית המשפט (באדיבות: אתר וואלה)

בתגובה לדבריו אמר פינדרוס: "אני מביע חשש עמוק בעקבות ההשתלחות המבישה של שר מכהן בממשלת ישראל כלפי מערכת המשפט, מה שמהווה פגיעה אנושה ותקדימית ביסודות הדמוקרטיה בישראל, ואני סמוך ובטוח שדוברות מערכת המשפט תוציא הודעה מיוחדת בעניין".

פינדרוס המשיך ואמר: "תמוה במקצת הכיצד לפני מספר ימים הזדעזעו חברי הממשלה ושלוחיהם בתקשורת הישראלית לנוכח ביטוי מטאפורי ביחס לבית המשפט העליון, ואילו כאשר מדובר בדברים בוטים וחמורים שנאמרים מפיו של שר מכהן, שוררת דממה".

אוריאל בארי

"מצער להיווכח בפעם המי יודע כמה שבמדינת ישראל יש מיעוטים שמותר להם ויש מיעוטים שאסור להם. כאשר מדובר בח"כ חרדי זו הסתה, ואילו אצל שר ממרצ זו חופש הביטוי. השתיקה מקיר לקיר היא המחשה חיה של הצביעות בהתגלמותה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

16
13
יונתן
23.05.22

פינדרוס חי בהשליות המדינה קמה בטעות כל יום שעובר בשלום זה נס מי הבעלים האמיתאים כולם יודעים בישביל כמה חילים שמשרתים בעומץ ובמסירות צריך לשנת חוקי יסוד איפו היסודות

12
נורי
23.05.22

קראת הלל בעצמאות, משתמט חביב? פוצצת את בית המשפט העליון? מה עם מלכה לייעפר? מה עם שאר הפדופילים במגזר שלך? נא דווח לנו, אנחנו סקרנים.

1
מ
24.05.22

למה אוחובסקי לא עצור כי הוא אשכנזי שמאלני

11
הרצל
23.05.22

חשבתי שהוא חכם ורואה הבדל בין לקרוא לשופט אחד טיפש לבין רצון להרוס ולנתוץ את העל, כבר נמאס ממנו