מבזקים
סרוגים

מדינה ראשונה הודיעה: בידוד לחולי אבעבועות הקוף

ממשלת בלגיה הודיעה על חובת בידוד לחולי אבעבועות הקוף, כשמי שיימצא כמאומת לנגיף יידרש לבידוד של לפחות 21 יום. בשלב הזה אנשים שנחשפו לחולה מאומת לא יידרשו לבידוד בעצמם

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"א אייר התשפ"ב
מדינה ראשונה הודיעה: בידוד לחולי אבעבועות הקוף
מדינה ראשונה הודיעה: בידוד לחולי אבעבועות הקוף צילום: אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

לא רק לחולי קורונה: ממשלת בלגיה הודיעה היום (ראשון) על חובת בידוד לכל מי שיאובחן כחולה באבעבועות הקוף, זאת על רקע ההתפרצות החריגה שנרשמה בשבוע האחרון באירופה. מדובר במדינה הראשונה בעולם שמנהיגה חובת בידוד לחולים בנגיף.

לפי החלטת הממשלה הבלגית, כל מי שיידבק באבעבועות הקוף ייאלץ להישאר בבידוד במשך לפחות 21 יום, עד להיעלמות המוחלטת של הסימפוטמים – הכוללים פצעים וחום גבוה. בשלב הזה, אנשים שנחשפו לחולה מאומת לא יידרשו לבידוד כפי שנעשה בעבר עם אלו שנחשפו לחולי קורונה, אך מומלץ להם לשמור על עירנות, להימנע משהייה עם אנשים הנמצאים בקבוצת סיכום ולדווח למשרד הבריאות במידה ויש להם סימפטומים.

נשלל החשד למקרה שני של אבעבועות הקוף בארץ
נשלל החשד למקרה שני של אבעבועות הקוף בארץצילום: נשלל החשד למקרה שני של אבעבועות הקוף בארץ

כזכור, ארגון הבריאות העולמי קיים אתמול דיון חירום בהתפרצות אבעבועות הקוף, אחרי שיותר מ-100 מקרים שלה התגלו באירופה. עד כה המחלה הייתה נפוצה רק במרכז ובמערב אפריקה.

רשויות הבריאות בגרמניה הגדירו זאת בתור ההתפרצות הגדולה ביותר אי פעם של המחלה באירופה. מקרים נמצאו עד כה בלפחות תשע מדינות ביבשת: בלגיה, צרפת, גרמניה, איטליה, הולנד פורטוגל, ספרד, שבדיה ובריטניה. בנוסף לכך אובחנו חולים בארצות הברית, קנדה ואוסטרליה.

במהלך סוף השבוע דווח על מקרה ראשון של הנגיף בישראל, שאושפז בבית החולים איכילוב. החולה הוא גבר בשנות ה-30 לחייו, שחזר מטיול במערב אירופה, ונחשף שם לחולה, ולאחר מכן הגיע למיון עם נגעים החשודים כשייכים לנגיף המדובר. בבית החולים כי הוא אכן נדבק בנגיף.

אבעבועות הקוף בידוד בלגיה