שמונה חודשים לאחר בריחתם הדרמטית של שישה אסירים מכלא גלבוע, היום (ראשון) בית המשפט המחוזי בנצרת גזר את דינם של חמישה מתוך ששת האסירים.
על חמשת הנאשמים נגזר חמש שנות מאסר בפועל, שמונה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 5,000 שקלים.
את גזר דינו של השישי והמפורסם ביותר מבניהם, זכריא זביידי, ימסרו במשך היום. כמו כן, בית המשפט יגזור את דינם גם של ארבעה אסירים ששיתפו פעולה עם הבריחה של האסירים.

"זו בריחה שלא הייתה כמוה, שכרוכה בהכנות יומיומיות והובילו לחפירת מנהרת בריחה" אמרה השופטת עדי במביליה אינשטיין. עוד היא הוסיפה: "לא ניתן להתעלם מהנזק הציבורי, הפגיעה בביטחון הציבור, הענישה צריכה לתת מענה לכל אלה. גם מי שעזר ראוי לעונש דומה".
כתב האישום מתאר לפרטי פרטים את הבריחה של האסירים
מסוף שנת 2020 ועד ליום הבריחה חפרו חמשת הנאשמים מנהרה, הנאשמים הסירו לוח שיש מתחת לכיור תא המקלחת שלהם והשיבו אותו מידי יום על מנת להסתיר את החפירה.
האסירים ביצעו את עבודות החפירה באופן יומיומי תוך שהם משתמשים בכלי חפירה מאולתרים וחולקו על פי משמרות שהותאמו לסדר היום בכלא.
לקראת סיום חפירת המנהרה החליטו שניים מהנאשמים שחפרו את המנהרה לפנות אל זכריא זביידי ולהציע לו להצטרף לתכנית הבריחה, זאת על מנת שזביידי ינצל את מעמדו ברשות הפלסטינית וידאג להם לאחר הבריחה.
זביידי הסכים לתכנית וביקש לעבור לאגף 2. בתאריך 5 לספטמבר עבר זביידי לתא של הנאשמים ובאותו לילה נמלטו ששת האסירים דרך מנהרה שאורכה 30 מטר, כשהם מצוידים בבגדי החלפה, מזון, ומכשירי רדיו על מנת לעקוב אחר התקדמות החיפושים ומיקום כוחות הביטחון.
"מדובר באסירים ביטחוניים שהורשעו בעבירות קשות ביותר, וחלקם בעבירות החמורות והמזוויעות ביותר" כתבו הפרקליטות בטיעונים לעונש :"צריכים לעמוד מול עינינו המעשים הנוראים בהם הנאשמים הורשעו או הואשמו על מנת להבין את הפחד והאימה שבריחתם של אלו הטילה על הציבור הרחב בכלל ועל חשש גורמי אכיפת החוק והאחראים על כליאתם בפרט".
מה דעתך בנושא?
39 תגובות
1 דיונים
פיטר פן
מגיעה למחבלים הקלה מאחר שחשפו את כשלי מערכת הכליאה שדורדרו ע"י ממשלת ישראל במשך שנים שנים רבות ובראשן עמד ... נכון!!! הנאשם בפלילים.
13:47 29.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוצא פתרונות
לפתוח את השער לסוריה ולשחרר אותם שם זה הפיתרון
09:57 29.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני
איזה בולשיט 5 שנים או 50 מה זה משנה? הם שפוטים למאסרים ארוכים וינסו לברוח בכל הזדמנות.
00:08 29.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צוריאל
כנראה ממשיכים לפחוד ממה שיקרה במידה ויושתו עליהם עונשים כבדים יותר הרי השליטה היא בידיהם ירצו יגרמו למהומות לא ירצו המהומות יהיו קטנות יותר זה מה שהכתיבו להם במשך כל...
כנראה ממשיכים לפחוד ממה שיקרה במידה ויושתו עליהם עונשים כבדים יותר הרי השליטה היא בידיהם ירצו יגרמו למהומות לא ירצו המהומות יהיו קטנות יותר זה מה שהכתיבו להם במשך כל שנות שהותם בין כתלי הכלא הישראלי תמיד קבלו הטבות וימשיכו לקבל עוד הטבות רק בשביל לשמור על השקט
המשך 21:53 28.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ג
אבל מה עם קטי שטרית ואחריותה האישית ?
16:16 28.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גילי
אנחנו מטומטמים! העונש היה צריך להיות, לכל הפחות, כליאה בבידוד מוחלט בחושך, בצינוק עד סיום ריצוי עונשם!!!
17:53 27.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המטריק
5 שנות מאסר בנוסף ל 40 שנים שהם כבר קיבלו מזמן .
17:29 27.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אייל
ימח שמו של השופט או השופטים במשפט הזה ימח שמכם ושם זיכרכם סמרטוטי ריצפב עלובים
15:22 27.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
בושה וחרפה למערכת המשפט.
06:42 25.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיקי
מערכת משפט רקובה ומסריחה שצריך להחלפה ומהר
06:35 24.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר