אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מושלם: קולציונה אורקייטה עם רוטב בזיליקום ומוצרלה

פסטה משובחת משדרגת משמעותית כל ארוחה חלבית, במיוחד לצורך כך סידרנו לכם מתכון מנצח לארוחת חג השבועות. המתכון החדש מהווה את המנה העיקרית לחג, ומתאים לצד סלטים, פשטידות, גבינות ויין

מושלם: קולציונה אורקייטה עם רוטב בזיליקום ומוצרלה
  (צילום: יח"צ)

קולציונה אורקייטה עם רוטב בזיליקום ומוצרלה

זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 15 דקות | עבור 4 אנשים/סועדים

מצרכים:

340 גרם פסטה אורקייטה של ברילה
1 צנצנת של רוטב בזיליקום של ברילה
1 שן שום קצוצה
1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
150 גרם גבינת מוצרלה טרייה, חתוכה ל-4
40 מ"ל שמן זית כתית מעולה
10 עלים של בזיליקום טרי
מלח  ים אטלנטי, למי הפסטה
מלח ים ופלפל, לפי הטעם

אופן הכנה:

בסיר גדול מרתיחים מים. כאשר המים מגיעים לרתיחה מוסיפים מלח ים אטלנטי (7 גרם לליטר מים). שמים את הפסטה במים ומערבבים. מבשלים לפי ההוראות על האריזה.

בינתיים במחבת גדולה מוסיפים מעט שמן זית כתית מעולה ושום, מבשלים עד לקבלת צבע זהוב ואז מוסיפים עגבנייה טרייה ו-2 עלי בזיליקום. מוסיפים את הרוטב של ברילה ומבשלים על אש קטנה.

מסננים את הפסטה 2 דקות לפני הזמן המוצע, ומעבירים אותה לרוטב ביחד עם רבע כוס ממי הבישול כדי לאפשר לפסטה לסיים את הבישול. לאחר שהפסטה ספגה את הרוטב, מוסיפים את שמן הזית.

מגישים עם מוצרלה מעל, בזיליקום טרי ופלפל שחור.

טיפ מהשף: השאר את המוצרלה בטמפרטורת החדר (שעה לפני) לטעם טוב יותר.


המתכון באדיבות השף הראשי של מותג הפסטה האיטלקי ברילה

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו