אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום
אוכל, מתכוני פרווה, תוכן שיווקי

מאה שמונים מעלות – כל היתרונות במאפי שבועות

חג השבועות הוא לא רק חג החלב – הוא גם חג המאפים. בין אם מדובר בקיש חגיגי, בורקס גבינות או פשטידת ירק, מאפה משובח וריחני הוא דבר ששולחן חג השבועות פשוט לא מרגיש שלם בלעדיו

מאה שמונים מעלות – כל היתרונות במאפי שבועות
  pixabay.com

חג השבועות הוא לא רק חג החלב – הוא גם חג המאפים. בין אם מדובר בקיש חגיגי, בורקס גבינות או פשטידת ירק, מאפה משובח וריחני הוא דבר ששולחן חג השבועות פשוט לא מרגיש שלם בלעדיו.

למה מאפים?

היתרונות בשילוב מאפים לשבועות בשולחן החג הם רבים:

  • הם משתלבים מצויין עם גבינות: בניגוד לארוחות חג אחרות, בחג השבועות אנו נוהגים לערוך סעודות על טהרת החלב. אפייה היא דרך נהדרת להשתמש במוצרי חלב בצורה טעימה, אסתטית ומעניינת, בלי שנרגיש כלל בחסרונו של הבשר.
  • הם מרשימים ומפתים: אין דבר יפה יותר למראה ממאפה עשוי היטב המונח אחר כבוד במרכז שולחן החג. המאפה הנכון יכול לשוות לארוחה מראה חגיגי ואלגנטי שמעלה אותה לרמה הבאה.
  • הם מתאימים לכולם: ישנם מאכלים רבים שאנשים נוטים להירתע מהם, אך מאפים בדרך כלל מהווים קונצנזוס קולינרי, כך שאף אחד מהמסובים לשולחן לא יעזוב אותו כשהוא לא מרוצה.

ארבעה סוגי מאפים פופולריים לחג השבועות:

משפחת המאפים היא עשירה במיוחד. לפניכם מספר סוגים של מאפים פופולריים המתאימים במיוחד לשולחן חג השבועות:

פשטידה

זהו המאפה הקלסי מכולם, המשותף לכל העדות ולכל המגזרים. המילה פשטידה מתייחסת למשפחה רחבה של מאפים המבוססים על בלילה המורכבת מקמח, ביצים, וירקות שונים, בדרך כלל בשילוב גבינות או מוצרי חלב אחרים. הפשטידה היא מאכל מנחם במיוחד שיכול לשמש כמנה ראשונה או עיקרית.

קיש

הקיש הוא מעין פשטידה משודרגת. הוא מורכב מבסיס של בצק פריך, מלית חלבית עשירה וירק כלשהו. מדובר במאפה מרשים מאוד למראה, ואם מכינים אותו נכון הוא יכול לשמש כמנה עיקרית נהדרת, ולצד סלט ירוק משובח הוא מהווה ארוחה שלמה ומספקת המכילה את כל אבות המזון.

בורקס

במיוחד אם יש לכם ילדים בשולחן, לא כדאי לוותר על הבורקס. לכאורה מדובר במאכל פשוט ובסיסי, אך תוכלו לגוון ולמלא אותו בגבינות מעניינות, ירקות שונים או אפילו קטניות ולהשתמש בבצקים שונים כדי ליצור מנות מעניינות ומהנות שיהפכו את הארוחה לחגיגה.

עוגת גבינה

לקינוח סעודת החג, תפתיעו את האורחים בגביניות – מאפה נפלא וטעים בשילוב גבינה במקום מגוון של עוגות כנהוג בדרך כלל. אין ספק כי בכל מקרה מדובר בדרך המושלמת לסיים סעודה דשנה ולברך את האורחים שלכם לשלום.

מתכון למאפה שבלולי בריוש בשלושה מילויים שונים

הבריוש הוא מאפה צרפתי עשיר ומושחת במיוחד. בצק הבריוש הוא רך ואוורירי בצורה יוצאת דופן בשל תכולת החמאה הגבוהה שלו. ניתן למלא אותו במליות שונות ולהשתמש בו למאפים מתוקים או מלוחים, כיד הדמיון הטובה עליכם. לפניכם מתכון לשבלולי בצק בריוש עם שלוש מליות שונות שיאפשרו לכל אחד מהסועדים להתענג על הטעם המועדף עליו.

נתחיל בהכנת שלושת סוגי המליות:

1. מלית בטטה וזיתים: נחתוך בטטה לקוביות קטנות ונערבב אותן עם שמן זית, שום כתוש, תימין, מלח ופלפל. נאפה למשך כ-20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות. נניח לבטטה להתקרר מעט ונערבב אותה עם גבינת עיזים מפוררת וטפנד זיתים.

2. מלית גבינות ותרד: נשטוף עלי תרד, נייבש ונקצוץ אותם היטב. נערבב עם לבנה עיזים וגבינת פטה מגוררת.

3. מלית בצל ואנשובי: נקצוץ אנשובי ונערבב אותו עם גבינת פרמזן מפוררת ובצל שטוגן מראש בשמן זית.

כעת, נעבור להכנת הבצק: במיקסר עם וו לישה, נלוש במהירות נמוכה קמח קר מאוד עם ביצים קרות וסוכר. אחרי כדקה של לישה נוסיף מלח ונגביר את המיקסר למהירות בינונית למשך כשלוש דקות. ננמיך שוב את המהירות ונוסיף בהדרגה חמאה בטמפרטורת החדר, על פני פרק זמן של כ-15 דקות. נמשיך בלישה למשך מספר דקות נוספות, עד שהבצק נעשה גמיש ואחיד.

נשטח את הבצק על גבי משטח מקומח, נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך מספר שעות עד לילה שלם. נוציא אותו מהמקרר ונחלק לשלושה חלקים שווים ככל הניתן. ניקח את אחד החלקים, נרדד אותו למלבן בעובי שני מילימטרים בערך, נמלא באחת המליות ונגלגל אותו לצורת צינור אחיד.

נחתוך את הבצק לשבלולים בעובי שאנחנו אוהבים (אל תשכחו שהם עתידים לתפוח). נחזור על הפעולה עם שתי המליות האחרות. נניח את השבלולים זה לצד זה על פני תבנית מכוסה בנייר אפייה, ונניח להתפחה במקום חמים. לאחר מכן נכניס את הבצק לאפייה של כ-40 דקות בטמפרטורה של 160 מעלות.

כשהוא מוכן, נבריש אותו בשמן זית, נפזר מלח גס ונגיש חם.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו