יו"ר עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר, פנה ליועצת המשפטית בבקשה לחקור את ח"כ אחמד טיבי על הפרעה לשוטרים בעת מילוי תפקידם.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: על פי סעיף 27א)

כזכור, מוקדם יותר היום התפרסם סרטון חריג המציג את טיבי מתעמת עם שוטרים שעצרו צעיר ערבי. בתיעוד שהופץ ברשתות נראה טיבי צורח על השוטרים ומושך מידיהם את העצור הערבי.

בשלב מסוים, טיבי הצליח לשחרר את העצור הערבי מידי השוטרים, שפתחו בריצה אחרי העצור.

במכתבו ציין בן גביר כי מהסרטון עולה באופן ברור ש"ח"כ טיבי תוקף שוטרים ומסייע לחשוד להימלט ממעצר".

בן גביר הוסיף: "לטיבי אין חסינות לעשות מעשים שכאלה וחסינות חברי הכנסת לא נועדה לאפשר להם לעשות עבירות פליליות ולא ברורה לי ההתנהלות , גם כלפי טיבי וגם כלפי עודה וחברי כנסת נוספים מהרשימה המשותפת שהם מתועדים כאשר הם מבצעים עבירות פליליות, אך משום הדין לא ממוצה איתם".

בציוץ בטוויטר כתב בן גביר: "תראו את המחבל ותומך הטרור אחמד טיבי, מפריע לשוטרים בעת מילוי תפקידם, הודף ודוחף שוטר, ואם לא די בכך מבריח עצור ממעצר. תגידו לי אתם מה זה, אם לא סיוע לפורעים ותמיכה בטרור. משטרת ישראל הפרקליטות, לטיפולכם".

=======

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א' ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות ל srugim@srugim.co.il