מבזקים
סרוגים

שני צרפתים נעצרו באיראן: "ניסו לערער את המדינה"

בצרפת דורשים לשחרר באופן מיידי שני אזרחים שנעצרו במדינה, בחשד שפעלו "לארגן כאוס" תוך שיתוף פעולה עם גורמי מודיעין. משרד החוץ הצרפתי: "מעצר חסר בסיס"

י"א אייר התשפ"ב
שני צרפתים נעצרו באיראן: "ניסו לערער את המדינה"

משרד החוץ הצרפתי דרש היום מטהראן לשחרר באופן מייד שני אזרחים צרפתים שנעצרו באיראן אתמול.

השניים הואשמו כי הם ניסו "לארגן כאוס וחוסר סדר חברתי במטרה לערער את איראן", בתיאום עם סוכנויות מודיעין זרות.

"ממשלת צרפת מגנה את המעצר חסר הביסוס הזה. קוראים לשחרור מיידי של שני האזרחים הצרפתים", נמסר בהודעת משרד החוץ הצרפתי.

איראן: קרב בין שני אחים על ירושת האב – הוביל לרצח
איראן: קרב בין שני אחים על ירושת האב – הוביל לרצחצילום: איראן: קרב בין שני אחים על ירושת האב – הוביל לרצח

הצרפתים אמרו כי השגריר הצרפתי באיראן פנה לרשויות במטרה להשיג גישה לעצורים. כמו כן, השגריר האיראני בצרפת זומן לשיחה בפריז.

מוקדם יותר היום, הודיע ארגון המורים הצרפתי כי אחת מחבריה נעלמה במדינה ביחד עם בן זוגה.  "אנחנו לא יכולים להיות בטוחים, אך יש סיכוי גדול שהיא נעצרה באיראן במהלך חופשת חג הפסחא", מסרו בארגון לרויטרס.

איראן מודיעין צרפת