ראש המכון לרפואה משפטית באוניברסיטת א-נג'אח בשכם הודיע היום (רביעי) עם סיום השלב הראשון של נתיחת גופתה של כתבת אל-ג'זירה שירין אבו עאקלה, כי על פי הממצאים הראשוניים – העיתונאית נפגעה בקליע בראשה וממרחק של יותר ממטר.
עוד הוא הדגיש כי מדובר רק בשלב הראשון וכי אין ראייה לירי שבוצע לעברה מטווח קצר.
בנוסף הוא ציין כי העיתונאית מתה כתוצאה מפגיעת הקליע, ולא מאובדן דם. לדבריו, הוא לא יכול למסור פרטים לגבי סוג הנשק שבו בוצע הירי או סוג הקליע שפגע בה, אך הבהיר כי הנושא ייחקר באמצעות הגורמים המוסמכים והקליע יועבר גם הוא לבדיקה. נתיחת הגופה מתבצעת במעמד הפלסטינים בלבד, לאחר שהרשות הפלסטינית דחתה את הצעת ישראל לערוך חקירה משותפת לתקרית.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
כזכור, שר החוץ יאיר לפיד קרא בטוויטר בערבית לפלסטינים לקיים חקירה משותפת עם ישראל על מותה.
גם שר הביטחון בני גנץ הבהיר כי ישראל הציעה לרשות הפלסטינית לערוך במשותף את תחקיר התקרית החריגה. "העברתי היום מסר ברור לאבו מאזן שהאחריות שלנו כמנהיגים היא לשמור על הביטחון, להתנהל באופן שימנע אלימות ושפיכות דמים ולהגיע לחקר האמת". לדבריו, "העברנו מסרים גם למדינות נוספות, בהן לקטר שממנה משדרת אל ג'זירה, כי הממצאים שבידינו מצביעים על כך שקיים סיכוי סביר שהעיתונאית נורתה מאש של חמושים פלסטינים".
ראש הממשלה נפתלי בנט הגיב אף הוא לדברים ואמר: "על פי הנתונים שבידינו כרגע, יש סיכוי לא מבוטל שפלסטינים חמושים, שירו באופן פרוע, הם שהביאו למותה המצער של העיתונאית. הפלסטינים אף תועדו אומרים 'פגענו בחייל, הוא שכוב על האדמה'. אף חייל לא נפגע, מה שמעלה את האפשרות כי הם ירו ופגעו בעיתונאית".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
אני בשוק שעוד מישהו מאמין לפינוקיו הבלסטיני...
שקרנים,ישימו קליע ישראלי,ממש 'קשה' להשיג....
20:25 11.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כך יאבדו כל אויביך השם-מלאכתם של צדיקים נעשית על ידי אחרים
איזה כיף שברגעיה האחרונים היא שמעה "הרגנו חייל". גול עצמי!!!!
18:51 11.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר