חדשות טלוויזיה

קלמן נגד כתב חדשות 12: "עבודה שרלטנית"

קלמן ליבסקינד נגד התחקיר של כתב חדשות 12, עמרי מניב, על מותו של תושב לוד מוסא חסונה בשומר החומות: "עבודה אנטי עיתונאית". מניב: "מבחינתך עצם העיסוק בתיק פסול"

קלמן ליבסקינד
קלמן ליבסקינד | צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90

העיתונאי והמגיש קלמן ליבסקינד, תוקף את כתב חדשות 12 עמרי מניב, בעקבות תחקיר שפרסם האחרון על מותו של תושב לוד, מוסא חסונה, במהלך מבצע שומר החומות.

כזכור, חסונה נורה על ידי תושבים יהודים אחרי שיידה אבנים ובקבוקי תבערה כחלק מהמון זועם בהתפרעויות בלוד. אחרי חקירה של משטרת ישראל שוחררו מעצר חמישה יהודים, ובתחקיר טען מניב כי מדובר בטיוח של החקירה.

בטורו השבועי בעיתון 'מעריב' פירט ליבסקינד שלב אחר שלב את התחקיר של ניב וכינה אותו "נפיחה גדולה".

רביבו נטישה לוד ערוץ כנסת
רביבו נטישה לוד ערוץ כנסת| צילום: ראש עיריית לוד יאיר רביבו. ארכיון (ערוץ כנסת)

מניב התייחס לדבריו של ליבסקינד, וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "ההשתלחות הארסית שלך בי אישית על עצם פרסום כשל משטרתי היא מעשה לא עיתונאי. אתה לא מתמודד עם הראיות לטיוח אלא עוקף אותן בגיבובי אג'נדה שאתה מייחס לי. מבחינתך עצם העיסוק בתיק חסונה פסול כשלעצמו לכן צריך להתעלם ולהסתיר, גם אם היה כאן טיוח של קצין משטרה בכיר".

ליבקינד לא הרפה והשיב למניב: "אגיד לך, עמרי, מהו "מעשה עיתונאי". מעשה עיתונאי מתחיל ונגמר באמת. ואתה, ולא בפעם הראשונה, מניח לאמת ועושה עבודה אנטי עיתונאית ושרלטנית, כדי להגיע לשורה התחתונה הנוחה לך. עשית את זה בפעם הראשונה ב"תחקיר" שלך על מכינת עצמונה, ומסתבר שהפרשה ההיא לא לימדה אותך דבר".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

44
29
גל
08.05.22

קלמן חסרים אנשים כמוך פוליטיקה

28
רחל
08.05.22

קלמן איש אמת..מספר 1

1
נאוה
10.05.22

אכן, רחלי צודקת קלמן איש אמת מכל העתונאים שנמצאים בארץ, ועושה השתדלות ענקית כדי להפיץ את האמת. ליבסקינד - יישר כח ענק לך המשך כך לאורך ימים.

27
טיטוס
08.05.22

לכל היהודונים נאחל מפגש לילי עם סודאני

1
אילנושו
11.05.22

יקר, תביט לעבר העבר ותבין איפה טיטוס ואיפה העם היהודי.