בנט: "מצפה שראשי המפלגות יפעלו לשימור הממשלה"
ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס למתיחות הקואליציונית ואמר כי הוא "מצפה ויודע שכל המפלגות וכל ראשי המפלגות הולכים להירתם לשימור הממשלה הזאת". עוד פנה לרע"מ: "דוחים כל התערבות זרה בהחלטות של ממשלת ישראל"

בעקבות הדיווחים על העברת השליטה בהר הבית לירדן וההתבטאות של יו"ר רע"מ מנסור עבאס בנושא, ראש הממשלה נפתלי בנט הגיב לדברים בפתח ישיבת הממשלה והבהיר כי ישראל דוחה כל התערבות זרה בהחלטותיה. עוד התייחס למתיחות הקואליציונית והאפשרות של העלאת הצעה לפיזור הכנסת, וקרא לראשי המפלגות להודיע על פועלם לשימור הממשלה.
"כל מי שיש לו טיפת אחריות לאומית ואזרחית חייב לפעול בכל כוחו לקיום ולשימור של הממשלה הטובה הזאת, ואני מצפה ויודע שכל המפלגות וכל ראשי המפלגות הולכים להירתם לזה וכבר נתרמו".
"אני רוצה להבהיר כאן שאין, ולא יהיה, שום שיקול פוליטי במה שנוגע למלחמה בטרור" אמר בנט. "וכמובן – כל ההחלטות ביחס להר הבית ולירושלים יתקבלו על ידי ממשלת ישראל, שהיא הריבון בעיר, ללא שום התחשבות בשיקולים זרים. אנחנו ודאי דוחים כל התערבות זרה בהחלטות של ממשלת ישראל".
"כמובן, מדינת ישראל תמשיך לשמור על יחס מכבד לבני כל הדתות בירושלים, כמו שעשינו ונמשיך לעשות" הוסיף. "ירושלים המאוחדת היא בירתה של מדינה אחת בלבד – מדינת ישראל".
עוד התייחס לתפיסת המחבלים מהפיגוע באלעד הבוקר, שהתרחש דקות ספורות לפני תחילת ישיבת הממשלה. "בפתח דבריי אני רוצה להזכיר את נרצחי הפיגוע האכזרי, המזעזע, באלעד: את אורן בן יפתח, יונתן חבקוק ובועז גול זכרם לברכה, ובשם שרי הממשלה אני מבקש למסור את תנחומינו העמוקים למשפחותיהם" אמר.
"אמרנו שנשים יד על המחבלים, וכך עשינו. הבוקר, כוחותינו – משטרת ישראל ושב"כ, יחד עם לוחמים מיחידות מגלן, אגוז ומירעול – תפסו את הרוצחים" ציין בנט. "המחבלים שטופי ההסתה שרצחו בגרזנים ובאכזריות בלתי נתפסת, נלכדו עלובים ליד מחצבה באזור. אני מברך שוב את השב"כ ואת העומד בראשו, את משטרת ישראל והעומד בראשה, כמובן את צה"ל, והלוחמים כולם".
עם זאת, בנט הבהיר כי "תפיסת המחבלים אינה מספיקה כשלעצמה. אנחנו בפתח שלב חדש במלחמה בטרור – אי אפשר להסית ולנוח. אי אפשר לזרוק גפרור ולברוח. המשימה העליונה של ממשלת ישראל היא השבת הביטחון האישי לאזרחי ישראל".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו