חדשות

אורבך נגד האולטימטום של ביידן: "מוזמן לא להגיע"

ח"כ אורבך תוקף את הדרישה מצד הבית הלבן להימנע מבנייה ביו"ש לקראת ביקור ביידן: "הבנייה בהתיישבות היא לא החלטה של גורם זר, בכיר ככל שיהיה"

((צילום: אבשלום ששוני/פלאש90))

ח"כ ניר אורבך (ימינה) תוקף בחריפות את הדרישה של הבית הלבן להימנע מבנייה ביהודה ושומרון לקראת ביקורו של ביידן בחודש הבא.

"הבנייה בהתיישבות היא לא החלטה של גורם זר, בכיר ככל שיהיה", אמר אורבך. "מי שלא מכיר בזכותה של ישראל לבנות ביו״ש, מוזמן לא להגיע".

מתי ברנהרט

כזכור, מוקדם יותר היום דווח ב-N12 כי בבית הלבן מבהירים כי הם מצפים מישראל להימנע מאישור בנייה של יחידות דיור ביהודה ושומרון, כך מדווחים ב-N12.

על פי הדיווח, לפחות שלושה גורמים אמריקאים מסרו לבכירים ישראלים את המסר המדובר, כאשר הבית הלבן אף היתנה את הביקור של הנשיא בכך שלא תהיה הכרזה על בנייה חדשה ביהודה ושומרון.

בתגובה לדבריו של אורבך, אמר ח"כ מוסי רז ממרצ: "‏הבנייה בהתנחלויות בשטחים הכבושים היא לא מוסרית ופוגעת בעתיד אזרחי ישראל".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

58
אורבך רק מדבר
06.05.22

אורבך רק מדבר, אבל בתכלס הוא לא מפיל את גנץ אורבך רק מדבר, אבל בתכלס הוא לא מפיל את גנץ שמקפיא את הבנייה

הצטרפו אלינו