מחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לישראל מפרסמת היום (א') את רשימת המשקאות החריפים המיובאים שקיבלו את אישור הכשרות.
בעבר פרסמנו בסרוגים תחקיר על הסיבות בגינם הרבנות הראשית לישראל לא נותנת הכשרים לוויסקי. בתחקיר אז העיד הרב זמלמן כי בשנים הקרובות, עם התגברות הביקוש אנו צפויים לראות עוד ועוד משקאות חריפים עם תעודת כשרות.
ברשימה המתפרסמת היום ומתפרשת על פני 165 עמודים מופיעים שמות היצרנים השונים עם מוצריהם, עם הגבלות שונות כגון: פרווה או חלבי, חמץ או כשר לפסח ו"ללא חשש חדש".
ברשימת המשקאות המאושרים ניתן למצוא את ווסיקי מסוג ג'וני ווקר ובושמילס, וודקה אבסולוט, סמירנוף ופינלנדיה ובירות מסוג גינס, אמסטל. וויסקי שיבאס הפופולארי בקרב הציבור הדתי אינו נמצא ברשימה.
בהודעה שפרסם ראש אגף האכיפה בכשרות רפי יוחאי הוא כותב: "רשימת המשקאות מתעדכנת מעת לעת באתר הרבנות הראשית לישראל. יש לשים לב להערות הכשרות המופיעות בתוך הרשימה הכוללות קודים , תאריכי ייצור או פג תוקף. אין בהופעת יבואנים ברשימה זו בכדי להעיד על כך שכל התוצרת המיובאת על ידם ארצה כשרה אלא יש לבדוק כל מוצר בפני עצמו האם הוא נושא את סימון הכשרות כחוק.
"הרבנות הראשית לישראל מעודדת את היבואנים אשר פנו לקבלת כשרות עבור משקאות חריפים המיובאים ומבקשת מהמשגיחים לפעול בהתאם להנחית ראש מחלקת היבוא."
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
ותמורת תשלום ראוי אפשר להכשיר וויסקי גם לפסח, שהרי אינו ראוי למאכל כלב.
06:56 29.01.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זאק
מנהג העולם לשתות משקאות חריפים גם אם אין עליהם השגחה. וויסקי, בירה, וודקה וכו' הם משקאות שאינם עשויים מענבים, ולכן אין בהם חשש של יין נסך. אמנם, חשוב לדעת כי...
מנהג העולם לשתות משקאות חריפים גם אם אין עליהם השגחה. וויסקי, בירה, וודקה וכו' הם משקאות שאינם עשויים מענבים, ולכן אין בהם חשש של יין נסך. אמנם, חשוב לדעת כי לעיתים עלולים להתערב בוויסקי מוצרים שאינם כשרים. ראשית, לעיתים מעורב בוויסקי יין נסך. במשקאות המבוססים על אלכוהול נייטרלי - כגון וויסקי, ג'ין, וודקה, אפריטיבים וליקרים - יש אלכוהול המופק ממקור צמחי, ולא ניתן לגלות את מקורו. ייתכן בהחלט שהאלכוהול זוקק מענבים, והוא אסור משום יין נסך. פרט לכך, הרב משה פיינשטיין, בשו"ת "אגרות משה", דן בעירוב יין נסך בתוך הוויסקי, כדי לתת בו מעט טעם של יין. שניים מגדולי האחרונים - הש"ך והט"ז - נחלקו האם יין נסך מתבטל ב-1/6 (כמו תערובת משקים) או ב-1/60 (כמו תערובת אוכלין). הרב פיינשטיין סבור שבמשקאות חריפים ניתן להקל, שכן החריפות מקשה על נתינת הטעם, ולכן למעשה אין לחשוש לכך, שכן כמות היין המעורב בוויסקי ודאי אינה גדולה משישית. אמנם, הרב פיינשטיין עצמו מביא שבספר "מטה יהונתן" חלק על כך, ופסק להחמיר בכל מקרה שבו היין מטעים ומשבח את המשקה. במקרה שלנו אין ודאות שאכן עירבו יין נסך בוויסקי, וספק זה מהווה סיבה נוספת להקל כדברי הרב פיינשטיין ("וכיוון שהוא איסור דרבנן, תלינן לקולא"). בעיית כשרות נוספת בוויסקי נוגעת לאופן ייצורו: החביות שבהן נוהגים ליישן את הוויסקי מיובאות מספרד לסקוטלנד, ומשמשות קודם לכן כחביות ליישון יין. ייתכן שהחביות סופגות טעם של יין נסך, ופולטות טעם זה מאוחר יותר לתוך הוויסקי. אמנם, ה"מנחת יצחק" הורה להקל בחשש זה, שכן שהיית היין בחביות אינה נותנת בהן טעם. למעשה, הרב פיינשטיין פוסק שלמרות שניתן להקל ולשתות גם 'וויסקי בלענדעד', שיש בו חשש עירוב של יין נסך, בעל נפש יחמיר וישתה רק 'וויסקי סינגל', שאין בו חשש כזה. לענ"ד, ראוי לכל בן תורה לעיין היטב בבקבוק הוויסקי שלפניו, שכן לפעמים החברות מתהדרות בטעם היין שבוויסקי שלהם. כך, לדוגמא, בוויסקי מסוג macallan נאמר: "Nose - sherry; Palate - sherryish", כראיה לטעמו המשובח של הוויסקי... ר' אביעד ברטוב
המשך 21:33 27.01.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ראובן
אחת הבעיות הידועות לי בויסקי זה יין נסך. כדי שהויסקי יקבל את טעמו מביאים חביות שהדפנות שלהן ספוגות ביין (נסך) שורפים את הדפנות עם אש מבפנים (כנראה בשביל לתת...
אחת הבעיות הידועות לי בויסקי זה יין נסך. כדי שהויסקי יקבל את טעמו מביאים חביות שהדפנות שלהן ספוגות ביין (נסך) שורפים את הדפנות עם אש מבפנים (כנראה בשביל לתת טעם) ואז שמים את הויסקי ליישון. הסברה להקל היא שאחרי ששרפו את החבית מבפנים הבלוע כבר לא נחשב יין נסך ולכן מתירים. אם הרבנות לא אישרה כנראה יש סיבה מעולה שלא לאשר.
המשך 14:55 27.01.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פחחחח! רק מראה כמה צבועים כל אלו ששתו עד היום בלי לראות האם יש הכשר או לא!
08:06 27.01.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
20:11 26.01.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר