חגיגה מתוקה: מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות
מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות, מבית היוצר של שירן שלו. מתוקות וטעימות במיוחד
מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות (צילום: שאטרסטוק)
מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות – מרכיבים:
350 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
3 כפות מים או חלב
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
כוס שקדים טחונים
אבקת סוכר לציפוי
מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות – אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה ואת השוקולד. והקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
מקפלים את תערובת השוקולד והחמאה אל תוך הקצף. מקפלים פנימה את החלב/ מים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואת השקדים הטחונים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למספר שעות על מנת שהתערובת תתקשה. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים אותם בכלי עם אבקת סוכר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מומלץ לגלגל פעמים כיוון שהאבקת סוכר נוטה להיספג.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 8 דקות. העוגיות מתקשות בזמן הצינון.
ניתן לשמור אותן בכלי אטום.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו