חברת שטראוס עדכנה על המצאות חיידק סלמונלה במוצרים שנבדקו במפעל, כך מודיעים במשרד הבריאות.

כזכור, עד כה דיווחה החברה על ריקול של מוצרים בעקבות הימצאות סלמונלה במפעל, אך כעת מדובר על מוצרים שבמפעל בהם נמצא החיידק.

ממשרד הבריאות נמסר כי: "משרד הבריאות ביצע לאורך היום ביקורת שבמסגרתה נעשו מספר פעולות בדיקה נוספות שלאחריהן יוחלט על הצעדים הבאים".

בשטראוס, יש לציין, טענו שהריקול נוגע למוצרים שיוצרו החל מלפני חודשיים מאחר שהחברה נטלה "מרווח ביטחון". יחד עם זאת, המוצרים שיצאו מהמפעל לפני חודש וחודשיים אמורים היו להיות נקיים לחלוטין – כי אמורות היו להילקח מהם דגימות על בסיס קבוע. כעת, אפשר להעריך שלחברה אין תיחום אמיתי של אירוע זיהום הסלמונלה, כי היא לא ערכה מספיק בדיקות בקו הייצור בחודשיים האחרונים. מדובר בתקלה חמורה ומסוכנת בבקרת האיכות, שייתכן שעולה לכדי רשלנות.

כזכור, אתמול הודיעו ביוניליוור על ריקול למספר מוצרים ממוצרי גלידת שטראוס.

בהודעה שפרסמה החברה נאמר כי בעקבות אירוע במפעל שטראוס-עלית, בתיאום עם שירות המזון במשרד הבריאות, ועל אף ששטראוס-עלית אישרה בפנינו כי השוקולד שסיפקה לנו כחומר גלם נבדק ונמצא תקין, ולמרות שהבדיקות שאנו ערכנו הראו כי מוצרינו תקינים, גלידת שטראוס מבית יוניליוור ישראל מודיעה על ביצוע "ריקול" (החזרה) של מספר ממוצריה. זאת, כאמצעי של משנה זהירות.