הפורעים הערבים השיגו את שלהם, הר הבית נסגר לכניסת יהודים ממחר ועד להודעה חדשה. מדובר בצעד חדש יחסית בו המשטרה סוגרת את הר הבית לכניסת יהודים בשבועיים האחרונים של חודש רמדאן, ובמהלך חגיגות איד אל פיטר שאחריו.

בהודעת מנהלת הר הבית נאמר: "לצערנו הר הבית נסגר ליהודים בגלל התפרעויות מוסלמים במתחם הקדוש. משטרת ישראל מסרה למינהלת הר הבית את ההודעה על סגירת הר הבית ליהודים, עד להודעה חדשה. תפילות יהודים יתקיימו בשערי הר הבית, וברחבות הכותל המערבי והדרומי, המזרחי והצפוני".

ההתפרעויות של הערבים, נמשכו גם אתמול והיום, מאות מתפרעים ערבים התבצרו בבוקר החג במסגד אל אקצא, והחלו ליידות אבנים לעבר כוחות הביטחון וגם לעבר הכותל המערבי. חלק מהמתפרעים הניפו דגלי חמאס במתחם, ואף ירו זיקוקים לעבר השוטרים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

המהומות בהר הבית (דוברות המשטרה)

במהלך האירוע שוטרת אחת נפצעה באורח קל מיידוי האבנים ופונתה לבית החולים. הכוחות השתמשו ברימוני הלם ובאמצעים לפיזור המתפרעים, ולאחר כשלוש שעות עזבו את רחבת המסגדים. במקביל דווח כי שריפה פרצה בשטח הר הבית לאחר שאחד המתפרעים ירה זיקוק לכיוון גב הכותל ופגע בעץ שהחל לבעור.

שריפה פרצה בהר הבית (צילום: ג'מאל עוואד\פלאש 90)

לפי הודעת המשטרה, "לפנות בוקר בסביבות השעה 04:00, במהלך תפילת הפג'אר, החלו מאות מפרי סדר ופורעי חוק, חלקם רעולי פנים ועם דגלי חמאס, בהפרת סדר המונית בשטח הר הבית, שכללה הכנת ביצורים, ידויי אבנים וירי של זיקוקים. למרות ידויי האבנים, המשטרה המתינה לסיום התפילה ופיזור מתפללים".

"לאחר שמפרי הסדר המשיכו בידויי אבנים מסיבי וההתפרעות האלימה נמשכה והתגברה, כולל לכיוון גב הכותל המערבי שעה שמתקיימות תפילות במקום, כוחות משטרה נאלצו להשתמש באמצעים לפיזור הפרות הסדר ולהדיפת ההמון לאחור" הוסיפו. "במהלך הפרות הסדר האלימות וידויי האבנים, נפצע רעול פנים שהפר את הסדר ויידה האבנים עם אחרים לעבר גב הכותל המערבי, והוא פונה לקבלת טיפול רפואי על-ידי כוחות המשטרה וגורמי החירום וההצלה".

(צילום: ג'מאל עוואד\פלאש 90)

עוד נטען כי "בין מפרי הסדר האלימים ומיידי האבנים נצפה גם אדם עם כיסא גלגלים. מפרי הסדר ומיידי האבנים פוגעים בראש ובראשונה במתפללים הרבים שנמצאים בהר הבית. יש לציין כי היו ניסיונות של חלק מאותם מתפללים להפסיק את הפרות הסדר וידויי האבנים ולהרחיק את פורעי החוק, אולם הם לא צלחו".

בעקבות האירועים בהר הבית, מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי הגיע לעיר העתיקה בירושלים וקיים הערכת מצב עם כל מפקדי המחוזות וראשי האגפים. בדיון הוחלט על הכנסת כוחות מילואים של מג"ב לכוננות גיוס מיידית – בהתאם להתפתחויות. מהמשטרה נמסר כי "המפקדות הארציות במחוזות המשטרה יוכנסו לכוננות, תחילה לפעילות בגזרתן בהתאם לאירועים ולהפרות סדר אם יהיו ולאחר מכן לתגבור ארצי בהתאם לצורך".