על רקע הכוונה של חבר הכנסת איתמר בן גביר להקים לשכה בשער שכם, למרות הוראת הדרג המדיני וכוונת הצועדים ללכת במצעד דגלים ללא אישור, גורם בכיר במשטרה אומר היום (רביעי) כי "אלו ימים בהם משטרת ישראל מתוחה עד סף היכולות המבצעיות שלה".

אותו בכיר מוסיף: "בסוף נעשה מה שיחליטו בדרג המדיני אך כל תוספת כמו צעדת דגלים, או לשכה של בן גביר בשער שכם פוגעת בהיערכות המשטרה בגזרות אחרות".

לכן הוא אומר: "לא ניתן לבן גביר לעבור דרך שער שכם. מבחינה חוקית אנחנו רשאים למנוע את הגעתו"

"אני מציע מהמיעוט הערבי האלים לא לנסות אותנו, אנחנו לא ניתן לפגוע בריבונות של ישראל בירושלים ולא בשום מקום אחר בארץ. מי שיעז לתקוף שוטרים ואזרחים ימצא מולו שוטרים נחושים ובלתי מתפשרים", הוא מסכם.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ח"כ בן גביר בפתח הצעדה (צילום: חיים גולדברג)

חבר הכנסת איתמר בן גביר מסר לפני זמן קצר הצהרה לתקשורת מכיכר ספרא.

"אף אחד לא עדכן אותי שאסור לי ללכת לשער שכם. אני הולך. נפתלי בנט מקבל הוראות ממועצת השורה, היא נתנה הוראה לבנט לא להכניס יהודים להר הבית והוא התקפל והרים דגל לבן", אמר. "בנט רץ לתקשורת. הוא מפקיר חיים של שוטרים בהר הבית. גם בשמעון הצדיק אמרו שזו פרובוקציה והיה שקט בעזה. אולי ההתקפלות והתבוסה גורמת לטילים?".

"ראאד סאלח, נתנו לו להסתובב בהר הבית", מחה. "לא קיבלתי שום הוראה מהמשטרה".

ההצרה מגיעה בפתחה של צעדת הדגלים לשער שכם, לאחר שראש הממשלה נפתלי בנט אסר את הגעתו של ח"כ בן גביר לשם.

מארגני הצעדה טוענים כי היה ניסיון אמיתי מצידם להתפשר ולא להעמיס על המשטרה עוד עבודה מלבד העבודה השגרתית, אלא היא זו שדחתה כל הצעה שלהם.