מבזקים
סרוגים
הסלמה בירושלים

התחדשו העימותים בהר הבית בזמן ברכת הכוהנים

בעוד יהודים מתפללים את ברכת הכוהנים בכותל, ערבים מיידים אבנים ובקבוקי תבערה ממסגד אל אקצה בהר הבית. כל זאת על רקע המתיחות סביב מצעד הדגלים שצפוי להיערך מאוחר יותר

י"ט ניסן התשפ"ב
התחדשו העימותים בהר הבית בזמן ברכת הכוהנים
התחדשו העימותים בהר הבית בזמן ברכת הכוהנים צילום: (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

עשרות מתפרעים ערבים יידו אבנים לעבר שוטרים שהוצבו בסמיכות לרחבת הר הבית. כל זאת בזמן שאלפי יהודים מתפללים את ברכת הכוהנים בכותל המערבי. נכון לשעה זו התפילה בכותל מתקיימת כסדרה.

ערבים יידו אבנים ובקבוקי תבערה מתוך מסגד אל אקצה. אחד מבקבוקי התבערה פגע בשטיח בכניסה למסגד וגרם לשריפה שכובתה במהירות. השוטרים נאלצו להיכנס לשטח הר הבית, אך בניגוד ליום שישי לא פרצו לשטח המסגד.

כזכור, כוחות הביטחון נמצאים בכוננות מוגברת ולקראת קיום מצעד הדגלים סביב העיר העתיקה.

ממשלת שינוי? ימינה: גם נתניהו סגר את הר הבית
ממשלת שינוי? ימינה: גם נתניהו סגר את הר הביתצילום: ממשלת שינוי? ימינה: גם נתניהו סגר את הר הבית

מאות שוטרים, לוחמי מג"ב ומתנדבים מתפרסים משעות הבוקר ברחבי ירושלים במסגרת ההיערכות לשמירה על המתפללים ומבקרים, ועל מנת למנוע אירועים אלימים.

עם זאת, המשטרה עדיין לא אישרו את קיום אירוע מצעד הדגלים סביב העיר העתיקה אך בכוונת המארגנים לצעוד בכל מקרה.

הר הבית ייסגר לסוף הרמאדן?

אתמול (שלישי) דווח כי הדרג המדיני החליט כי הר הבית ייסגר לכניסת יהודים החל מיום שישי הקרוב ועד לסוף חודש הרמדאן ב-1 במאי – זאת עקב המתיחות הביטחונית הנרחבת והעימותים האלימים שנרשמו בהר ובמסגד אל-אקצא בשבוע האחרון. החלטה סופית בנושא תתקבל על ידי המשטרה בהתאם להערכות מצב בשטח, וייתכן שסגירת ההר תתחיל רק ביום ראשון.

יש לציין כי מדובר בנוהג שקיים כבר זמן רב, וגם בשנים האחרונות הר הבית נסגר ליהודים בימי הרמדאן האחרונים. בשנה שעברה, עוד בימי ממשלת נתניהו, הר הבית נסגר ליהודים במשך 16 ימים, תחילה לימי הרמדאן האחרונים ולאחר מכן גם בגלל מבצע "שומר החומות".

מנגד, פעילי הר הבית אמרו כי תקופת הסגירה בעבר הייתה לכל היותר למשך 3-4 ימים, ולא 12 כפי שמדובר כרגע.

ברכת הכוהנים גל טרור הר הבית עימותים