אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מושלם לחול המועד: תפוחי אדמה מוקרמים

מחפשים מתכון מושחת וכשר לפסח? מאכל שגם מבוגרים וגם קטנטנים יאהבו? סידרנו לכם מתכון חלומי לתפוחי אדמה נימוחים מוקרמים בשמנת

מושלם לחול המועד: תפוחי אדמה מוקרמים
  (צילום: שאטרסטוק)

מצרכים:

4 תפוחי אדמה גדולים
50 גרם חמאה
1 שמנת לבישול
1 כף שום כתוש
שליש כוס חלב
1 כף שמן קנולה
מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט
100 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

מקלפים את התפוחי אדמה. לאחר מכן, מניחים בסיר גדול מבשלים במים את התפוחי אדמה על להתרככות. שימו לב, יש לבשל את תפוחי האדמה אך לאחר מכן צריך לחתוך אותם, לכן יש לרכך אותם אך לא יתר על המידה.

בזמן שהתפוחי אדמה מתבשלים, בסיר נפרד שמים את השמן ומוסיפים את החמאה, שמנת, חלב ומתבלים בשום כתוש, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. לבשל עד שהרוטב מגיע לרתיחה עדינה.

לאחר מכן, את תפוחי האדמה יש לחתוך לפרוסות. להעביר לתבנית ולשפוך מעליהם את הרוטב. לפורר מעל את הגבינה הצהובה ולהכניס לתנור לרבע שעה בחום של 180 מעלות.

ניתן לשדרג עם מוצרלה/פטריות/פסטו.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו