ראש הממשלה נפתלי בנט, מתייחס בעקיפין למתקפות מצד ירדן בעקבות המצב הבטחוני בארץ.

"בשבוע האחרון מתנהל נגדנו מסע הסתה פרוע בהכוונת חמאס", כתב בנט. "הנה האמת: ישראל עושה הכול כדי שכולם כתמיד יוכלו לחגוג את החגים בבטחה – יהודים, מוסלמים ונוצרים. אנחנו מצפים מכולם שלא להצטרף לשקרים ובטח לא לעודד אלימות כנגד יהודים".

"מדינת ישראל תמשיך לשמור על בירתנו ירושלים פתוחה לכל".

גם סגן רה״מ ושר המשפטים גדעון סער זעם: "ההתבטאויות המושמעות מצד בכירים בממלכת ירדן הינן חמורות ובלתי מקובלות. ריבונות ישראל בירושלים בירתה היא המבטיחה את חופש הפולחן לבני כל הדתות בעיר.

"הניסיונות של גורמים קיצוניים וטרוריסטים, כמו החמאס, להצית את השטח באמצעות קמפיין אנטי-ישראלי שקרי הם שקופים ואותם יש לגנות ולהוקיע״.

כזכור, היום ראש ממשלת ירדן, בשר אל-חסאוונה, שהשתתף בישיבת הפרלמנט הירדני, אמר כי הוא מברך את כל הפלסטינים ועובד הווקף המוסלמי ש"עמדו בגאווה כמו צריח", וגם את "אלו שמשליכים אבנים על הציונים המטמאים את מסגד אל-אקצה בתמיכת הממשלה הישראלית".

אל-חסאוונה הוסיף כי "אתמול נראה ניסיון של ישראל לחלק את מסגד אל-אקצה לפי קריטריונים של מקום וזמן, ירדן מנעה זאת והיא לא תאפשר זאת. המשך צעדיה של ישראל לשינוי המצב ההיסטורי והמשפטי במסגד מובילים להסלמה מסוכנת והפרה של החוק הבינלאומי".

דבריו של אל-חסאוונה הגיעו לאחר שמשרד החוץ הירדני זימן לשיחת נזיפה את סגן השגריר הישראלי.

בתגובה לכך, קיים שר החוץ לפיד היום דיון על התגובה למעשי הירדנים, ועל פי גורמים מדיניים הוא אף שוקל תגובה חריפה.