געגועים לנתניהו: השייח' ד"ר איאד עמאר, איש רע"ם אומר הבוקר (שני), בגלי צה"ל כי נתניהו לא נתן לאף יהודי להקריב קורבן בהר הבית ולבן גביר לעשות פרובוקציות.

עמאר נשאל בידי המראיינים ספי עובדיה וטלי מורנו האם הליכה לממשלה עם הליכוד היא אפשרות, והוא אמר כי רע"מ ישקלו את זה.

"בתקופת נתניהו בממשלה הוא לא נתן לאף יהודי להקריב קורבן בהר הבית ולא נתן לאנשים כמו בן גביר לעשות פרובוקציות. במידה והממשלה תיפול, אני חושב שרע"ם ישקלו את זה", אמר השייח עמאר.

אמש, לאחר דיון החירום של מועצת השורא על רקע העימותים האלימים בהר הבית, במפלגת רע"מ הודיעו על הקפאת החברות שלהם בקואליציה ובכנסת עד להודעה חדשה. למרות זאת, בקואליציה מעריכים כי המשבר יפתר עד סוף הפגרה ורע"מ תחזור לקואליציה עד אז.

החלטת מועצת השורא הייתה שרע"מ תקפיא את חברותה בכנסת, ולא רק בקואלציה כפי שהעריכו מוקדם יותר היום. במקביל המפלגה תפתח במו"מ מול הרשימה המשותפת להכרזה על "התפטרות של כל הנציגות הערבית מהכנסת" -זאת במחאה על "התוקפנות הישראלית על מסגד אל-אקצא".

למרות ההצהרה הדרמטית, בפועל ההחלטה של רע"מ הייתה מתואמת מראש עם אנשי לפיד. יו"ר רע"מ מנסור עבאס היה במצוקה מול השטח שלו, והוסכם שרע"מ תקפיא את החברות בקואליציה באופן זמני – אך גם סוכם שלא יהיה לזה משמעות אמיתית וההקפאה תהיה עד סוף הפגרה. אנשי לפיד רצו גם לתת פתרון לעבאס וגם לא לפגוע בקואליציה – אך השאלה שנותרה היא האם זה יגמר רק בזה או ידרדר למשבר רחב יותר.