חדשות

במהלך הלילה: מספר תקריות חריגות עם כוחותינו

במהלך הלילה ארעו שלושה תקריות שונות ברחבי יו"ש, בהם פלסטינים התגרו וסיכנו את כוחותינו. כתוצאה מכך, נהרגו שלושה מחבלים פלסטינים. לכוחותינו שלום

במהלך הלילה: מספר תקריות חריגות עם כוחותינו
צילום: התפרעויות בכפר כנא (ארכיון פלאש90)

הלילה (בין רביעי לחמישי) היו מספר מוקדים בוערים בהם פלסטינים יידו בקבוקי תבערה, זרקו אבנים וביצעו ירי חי לעבר כוחותינו.

לאחר המעצר בסילוואד, דרומית מערבית לבית לחם, מחבלים רגמו באבנים ג'יפ צה"לי בחוסאן.

המהומות בחוסאן

video_2022-04-14_07-07-00

כתוצאה מחילופי האש נהרג המחבל מוחמד פואד חממרה, שזמן קצר קודם לכן יידה בקת"ב לעבר כוחותינו.

WhatsApp Video 2022-04-13 at 21.31.56| צילום: קריאות עידוד מהמסגדים

עקב כך, מספר ההרוגים הפלסטינים בתוך פחות מ-12 שעות עומד על 4.

ההתנגשויות נוספות בין מפגינים פלסטינים לצה״ל נרשמו צפונית לרמאללה.

אריה יואלי, מתי ברנהרט

סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס סאלח אל-ערורי הגיב להתחממות השטח: "אנו קוראים להמוני עמנו להתגייס ולהתעמת עם הפלישות המתמשכות של כוחות הכיבוש."

"אנו מגייסים את אנשינו הגיבורים, בעיקר ברמאללה ובאל-בירה, בכדי לתמוך באנשינו בסילוואד ובכל אזורי הסכסוך, ולהדוף את התוקפנות של הציונים."

מאוחר יותר התקבל דיווח פלסטיני כי מת מפצעיו מחבל נוסף לאחר חילופי הירי בסילוואד. מספר הפצועים מהעימותים עם כוחותינו עומד על 9.

בעקבות האירועים שלעיל, הוכרזה שביתה כללית בבית לחם וברמאללה.

תגובות

7
7
איתן בוקס
14.04.22

מזכיר, אם ואויב? מזכיר, אם ואויב?: מטרתו שתפרקו האחד את האחר לחתיכות ולגזרים. לא משנה מה היה, לא משנה מה שראיתי/חוויתי/לא משנה לי נוחיותי/לא משנה שטויות העבר, מכעת ועכשיו, (אני סולח, מה אכפת לי המעמד שלי זה לא שבילי העיקר), איך יתכן שלא ואתם??:כן ואכן שבהחלט גם ואתם,כעוד רבות ורבים טובת וטובים, רצון אמת להשלים: אי לכך ולכן, הבית היהודי הוא זה הראשון שצריך לחזק ולהישתלב בממשלת ישראל. בברכה.

6
עוד סתם אזרח
14.04.22

בוודאי כושזכות החסד וההוכחה מי טוב(מי ופחות) בברכה.

5
עוד סתם אזרח(כ.ואח.)
14.04.22

להבדיל מהצדיק קום, פשוט לא משמח..עוד ובהמעטה מה שהסניף הדציק פה בישראל מנסה בשיטתיות לעשות מה עוד בנחבא כבניצול של חולשה, כגריסתו כהליך ושיטה גם שרציתי אחרת, כבר עודכן קרוב עכשיו וכעת. ב.ט. בב. (789238).