שרת הפנים איילת שקד, הבהירה בשיחות סגורות כי אינה מתכוונת לפרוש מהקואליציה כפי שעשתה עידית סילמן, כך דווח ב'כאן רשת ב'.

על פי הדיווח, בשיחות עם חברי כנסת אמרה שקד: "אין לי שום כוונה להוביל את המדינה לעוד מערכת בחירות".

לדברי גורמים ששוחחו עם שקד, גם אביר קארה וניר אורבך נמצאים כרגע בעמדה דומה לשלה. אלא שבניגוד לאורבך ולקארה, שקד כלל לא מנהלת קשר עם אנשי הליכוד.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שקד: עוד ישובים בנגב (בנצי רובין, סרוגים)

בתוך כך, על רקע ההכרזה הצפויה שלו כפורש, ח"כ עמיחי שיקלי התראיין הבוקר (שני) לרדיו גלי ישראל וחשף כי היה קרוב לסיכום עם אביר קארה על מעבר לאופוזיציה. עם זאת, בסופו של דבר קארה בחר לחבור לאיילת שקד וניר אורבך ובשלב הזה נותר בקואליציה.

"אביר קארה נמצא בצומת אסטרטגית מבחינתו. למעשה היינו מאוד קרובים לסיכום בשבוע שעבר", אמר שיקלי. "היה גם סיכום במהלך השבת הזו, שלא אכנס לפרטיו – אבל הוא החליט לסגת ולחזק את מבצרו של בנט לקראת הקרב האחרון".

לדבריו, "הסברתי לאביר את הרציונל, הממשלה הזו סיימה את דרכה. השאלה אם היא תמשיך לנשום באמצעות אחמד טיבי או שנעשה לממשלה הזו המתת חסד ומביאים עוד אנשים. כנראה לא היו לו את תעצומות הנפש ללכת על זה".