איילה חסון: בממשלה פונים להסכמות עם המשותפת
כתבת חדשות 13 איילה חסון פרסמה היום כי "בעקבות פרישת סילמן, גורמים בממשלת בנט לפיד פנו למשפטנים בבקשה לנסח הסכמות עם הרשימה המשותפת". בקואליציה מציעים חוקים והטבות בתמורה לרשת ביטחון

השבוע שאחרי פרישתה של עידית סילמן. כתבת חדשות 13 איילה חסון פרסמה היום כי "בעקבות פרישת סילמן, גורמים בממשלת בנט לפיד פנו למשפטנים בבקשה לנסח הסכמות עם הרשימה המשותפת".
מוקדם יותר היום כבר דיווחנו בסרוגים כי בקואליציה לוחצים על המשותפת ומציעים להם חוקים ותקציבים למגזר הערבי כדי שיתנו רשת ביטחון לקואליציה ויאפשרו העברת חוקים נוספים.
לקואליציה יש כיום 60 אצבעות, מול 54 לגוש הימין. לרשימה המשותפת שנמצאת באופוזיציה אך אינה חלק מגוש הימין יש 6 אצבעות, והיא יכולה לסייע לממשלה באמצעות היעדרות מהמליאה, להשיג רוב לשורה של חוקים שתקועים בהליכי חקיקה. בנוסף יכולה הרשימה המשותפת להצביע עם הקואליציה למשל בחוק להגבת כהונת ראש ממשלה, שנדחה לכנס הקיץ, בשל היעדר רוב מיוחד של 61 אצבעות.
בנט יכנס את ראשי הקואליציה
בתוך כך, ראש הממשלה נפתלי בנט יכנס היום (ראשון) את ראשי מפלגות הקואליציה כדי לדון במשבר הפוליטי, זאת על רקע פרישתה של עידית סילמן מהקואליציה בשבוע שעבר. ראשי המפלגות צפויים לשוחח על הצעדים הבאים שייעשו כדי למנוע עריקים נוספים שיובילו להפלת הממשלה.
המטרה המרכזית של הקואליציה היא לעצור את הבריחה מימינה ולהחזיק את חברי הכנסת מתקווה חדשה. במרצ העבירו מסר כי הם יעשו הכל כדי לשמור על הקואליציה, ומוכנים לעשות וויתורים והתגמשויות בנושא דת ומדינה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו