בכניסה לישיבת הממשלה, אמר השר לשירותי דת מתן כהנא: "ימינה לא מתפרקת, ימינה רוצה בהמשך קיומה של הממשלה הזאת, היא עושה הרבה דברים חשובים למדינת ישראל. כל מה שצריך זה לחזור לקווי היסוד עליהם הסכמנו כשנכנסנו לממשלה"

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מתן כהנא על סילמן (צילום: בנצי רובין סרוגים)

"כל חברי ימינה ממשיכים בממשלה הזאת", הבהיר כהנא, "זו ממשלה טובה והיא צריכה להמשיך לעבוד. התכתבתי עם סילמן, היא עברה תקופה מאוד מאוד קשה בחודשים האחרונים, תקיפות מילוליות מאוד מאוד קשות ולדבריה גם פיזיות. בסוף הגיע הרגע שהיא נשברה,  לצערי היא בחרה לעבור לחיק אלה שלטענה עשו את התקיפות האלו".

שרת הפנים איילת שקד נשאלה אף היא בפתח ישיבת הממשלה על המשבר הפוליטי ופרישתה של עידית סילמן והשיבה: "אנחנו בונים עוד ישובים בנגב".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שקד: עוד ישובים בנגב (בנצי רובין, סרוגים)

מול השאלות של הכתבים על פרישת סילמן, המשבר הביטחוני, והאם היא שוקלת להתפטר ולערוק למפלגות האופוזיציה, היא השיבה:

"הממשלה תחליט על עוד הקמת ישובים בנגב, עוד 7 ישובים: ישוב בערבה, עוד 5 ישובים לאורך כביש 25, ועוד ישוב עירוני גדול ליד להבים. חלק מ-14 ישובים שמאושרים על ידי ממשלת ישראל, אחרי שבמשך שנים לא בנו ישובים חדשים בנגב. אנחנו בונים".

בתוך כך, ראש הממשלה נפתלי בנט יכנס היום (ראשון) את ראשי מפלגות הקואליציה כדי לדון במשבר הפוליטי, זאת על רקע פרישתה של עידית סילמן מהקואליציה בשבוע שעבר. ראשי המפלגות צפויים לשוחח על הצעדים הבאים שייעשו כדי למנוע עריקים נוספים שיובילו להפלת הממשלה.

המטרה המרכזית של הקואליציה היא לעצור את הבריחה מימינה ולהחזיק את חברי הכנסת מתקווה חדשה. במרצ העבירו מסר כי הם יעשו הכל כדי לשמור על הקואליציה, ומוכנים לעשות וויתורים והתגמשויות בנושא דת ומדינה.

בתוך כך, בכאן חדשות דווח כי שר הבריאות ניצן הורוביץ הציע לסילמן להיפגש ולעשות פשרה בנושא החמץ. כמו כן, בקואליציה לוחצים על המשותפת ומציעים להם חוקים ותקציבים למגזר הערבי כדי שיתנו רשת ביטחון לקואליציה ויאפשרו העברת חוקים נוספים.