מתכון למרק חסה: המרכיבים

3 כפות שמן זית

בצל חתוך לרצועות

2 -3 שיני שום חתוכות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות גדולות

1 קולורבי

חסה חתוכה

2-3 גבעולי סלרי עם עלים חתוכים

מלח, פלפל

מים רותחים

מתכון למרק חסה: אופן ההכנה

מחממים סיר עם מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל עד שקיפות.

מוסיפים את השום, תפוח האדמה ואת הקולורבי, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים (לא כדאי להוסיף הרבה מים, המרק טעים יותר כשהוא סמיך).

מבשלים עד שהירקות יתרככו.

מוסיפים את החסה והסלרי החתוכים. מתבלים במלח ובפלפל, מבשלים עד שהחסה והסלרי מתרככים וטוחנים את המרק. מבשלים את המרק למספר דקות נוספות ומגישים חם.