אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

טעים, כשר לפסח וטבעוני: מתכון לקאפקייקס שוקולד

כשר, טבעוני ומושלם לחג הפסח שמתקרב אלינו בצעדי ענק | זה הזמן לגוון לצבור מתכונים חדשים לחג הקרוב ובמיוחד לצורך כך סידרנו לכם מתכון לקאפקייקס שוקולד

טעים, כשר לפסח וטבעוני: מתכון לקאפקייקס שוקולד
  (צילום: יעל אלעד)

מתכון לקאפקייקס שוקולד טבעוני הוא הקינוח המושלם לחג הקרוב. מדובר במתכון  קל להכנה שילדים יכולים להכין עם ההורים, מתאים כקינוח גם באורחת ליל וסדר וכקינוח לכל ארוחת חג. הקאפקייקס יוצאים יפים להגשה, אווריריים, עשירים בטעמים, רכים ונימוחים בפה.

מצרכים לשכבת בסיס:

2 כוסות קמח שקדים (אפשר גם לשלב עם חצי כוס אגוזי מלך טחונים)
כף וחצי מלאות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
כף וחצי שמן קוקוס במצב משחתי
רבע כוס מייפל טהור
קורט מלח ורוד

(צילום: יעל אלעד)

אופן הכנה שכבת בסיס:

לחמם תנור על מצב טורבו ל180. לאחר מכן, לערבב הכל יחד לבצק אחיד.

בעזרת כף למזוג למנג'טים ולהדק עם היד לתחתית. לאחר מכן יש לחורר עם מזלג את התחתית ולאפות למשך 10-15 דקות עד שהשוליים מזהיבים מעט. להוציא ולצנן.

מצרכים מילוי:

בקערה נמיס 200 גרם שוקולד מריר 70-85% עם חצי כוס טחינה גולמית, רצוי מלאה. 2 כפות ממרח לבחירתכם נוגט/לוז/חמאת בוטנים טבעיים, רבע כוס מייפל טהור, כפית תמצית וניל, שתי כפות חלב צמחי (השתמשתי בסויה ללא סוכר) וקורט מלח גס לקישוט מעל-לא חובה

אופן הכנה מילוי:

כדאי להתחיל את המסת השוקולד יחד עם הטחינה והחלב וכשהשוקולד כמעט נמס לגמרי להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב מעט לאיחוד. נמזוג את הציפוי מעל שכבת הבסיס האפויה המצויה במנג'טים ונכניס להקפאה ל30-90 דק׳.

לאחר מכן נעביר למקרר עד להגשה (שימו לב לא לשכוח אותם בהקפאה)


המתכון באדיבות יעל אלעד- בלוגרית למתכונים בריאים וחברת אורגניקזון.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו