גזרת המעונות כבר מיושמת בשטח ומשרדי האוצר והכלכלה מונעים ממשפחות האברכים להירשם להנחה המדוברת לשנת הלימודים הבאה.

כזכור, בג"ץ קבע כי ההחלטה של ליברמן לשינוי הקריטריונים עבור משפחות האברכים לא תיושם באופן מיידי אלא תידחה לחודש ספטמבר, ומאז מתנהלים מאמצים לביטול הגזרה, בין היתר בהובלת חברי כנסת של ימינה.

כעת מתברר כי למרות המשא ומתן המתנהל בסוגיה מול משרד האוצר, ההרשמה של הורים למעונות היום הסתיימה, מבלי שהייתה האפשרות לסמן בקשת הנחה על אברך, כך שמשפחות האברכים לא יודעים האם הם יזכו להנחה השנה.

אילוסטרציה (צילום: נתי שוחט/פלאש 90)

בקואליציה מותחים ביקורת על שר האוצר ליברמן ושרת הכלכלה ברביבאי שלכאורה מנהלים מגעים בסוגיה אך בפועל פוגעים ביכולת של אותן המשפחות להירשם למסגרות מעונות היום בשנה הבאה.

לסרוגים נודע כי בכוונת יו"ר הקואליציה עידית סילמן לפנות בנושא לראש הממשלה בנט בדרישה לטפל בסוגיה בהקדם האפשרי, וזאת על מנת לצמצם את אי הוודאות של ההורים.

צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90

הבעיה רק גדלה מכיוון שעד סוף החודש הנוכחי ההורים צריכים להציג מסמכים לוועדות הקבלה במטרה להוכיח את זכאותם להנחה, אך מכיוון שנכון לעכשיו הגזרה של ליברמן תקפה, אין להם מסמכים רלוונטיים שמקנים להם את ההנחה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מחאת משפחות האברכים, ארכיון (צילום: פורום "תורתם אומנותן")

הסיטואציה הנוכחית מציבה את ההורים בדילמה מכיוון שהם לא יכולים לחכות עד סוף הקיץ על מנת לסדר מסגרות חינוכיות לילדים. חלק מההורים חוששים להיתקע ללא אפשרות לרשום את הילדים למעונות היום, מה שיחייב אותם למצוא מסגרת פרטית יקרה או לשנות ממסגרת התעסוקה שלהם, בכדי לשמור על הילדים.

 

החשש הוא שההורים לא יפנו לבקשת ההנחה, ואז משרד האוצר יוכל לטעון שלא הורשו בקשות שיש לאשר, גם אם עד אז יימצא פתרון עבור משפחות האברכים.