מבזקים
סרוגים

שוב: ערבים התפרעו וזרקו אבנים בשער שכם

בפעם השנייה השבוע, ערבים התפערו בשער שכם, כאשר בין היתר הם מיידים אבנים, זורקים בקבוקים וקוראים קריאות הסתה. המשטרה עצרה שמונה חשודים

ד' ניסן התשפ"ב
שוב: ערבים התפרעו וזרקו אבנים בשער שכם
שוב: ערבים התפרעו וזרקו אבנים בשער שכם צילום: (ג'אמל עוואד/פלאש90)

אתמול (שני) בערב התפרעו ערבים בשער שכם, ירו זיקוקים, יידו בקבוקים ואבנים וקראו קריאות הסתה.

בעקבות זאת, נעצרו שמונה חשודים שזוהו בגין הפרת סדר והשלכת חפצים לעבר שוטרים, חלקם חשודים שזוהו מהפרות הסדר ותקיפת השוטרים אמש.

המעצרים הנקודתיים של מפרי הסדר בוצעו באמצעות הכוונת תצפיות והפללות בשטח, וכוחות המשטרה פעלו לשמירת שלום הציבור והסדר הציבורי במקום.

הרמדאן התחיל: הפרות סדר והתפרעויות בשער שכם
הרמדאן התחיל: הפרות סדר והתפרעויות בשער שכםצילום: הרמדאן התחיל: הפרות סדר והתפרעויות בשער שכם

המשטרה מבהירה כי רוב האנשים שהיו במקום באותו הזמן לא לקחו חלק פעיל בהפרות סדר אלו.

במשטרה מציינים כי אותו קומץ אלים שבוחר להפר את הסדר, להתפרע ולנהוג באלימות מכל סוג שהיא – פוגע קודם כל בציבור גדול של מתפללים, סוחרים ומבקרים– שרובו המכריע חפץ לחגוג את הרמדאן בשלום ובבטחה תוך שמירה על חופש הפולחן.

"לא נאפשר לאותם שוליים מסיתים ואלימים להפר את הסדר. אנו קוראים לציבור לציין את חודש הרמדאן כחוק, להישמע להוראות השוטרים ולהימנע מאלימות והפרות סדר מכל סוג שהן", מסרו במשטרה.

כזכור, כבר ביום ראשון בערב מאות ערבים התפרעו באזור שער שכם, סמוך לעיר העתיקה של ירושלים.

המתפרעים ירו זיקוקים ויידו אבנים אל עבר כוחות הביטחון, והמשטרה עשתה שימוש בפרשים, רימוני הלם וירי ספוג על מנת לעצור את הפרות הסדר.

בחמאס מאיימים

אתמול ספג שר החוץ יאיר לפיד ביקורת ממספר גורמים על ביקורו במקום ביום ראשון, כאשר בין היתר בתנועת הטרור חמאס איימו כי "התפרצותו של הציוני לפיד לשער שכם היא הסלמה מסוכנת – בהשלכותיה יישא הכיבוש. ביקורו של לפיד בשער שכם והירי של הכיבוש לעבר בני עמנו בירושלים שהגיע לאחר הביקור הם הוכחה ניצחת לעקשותו של הכיבוש ליישם את תכניותיו חסרות התוחלת נגד ירושלים ומסגד אלאקצא".

גל טרור משטרת ישראל שער שכם