חג פסח הוא הזדמנות מצוינת לצאת לטבע לטייל וליהנות ממזג האוויר הנעים ברחבי הארץ וממגוון האטרקציות בימי חול המועד. ריכזנו לכם מגוון פעילויות חינמיות ברחבי הארץ.
רשות הטבע והגנים
בין הפעילויות שתפגשו בשמורות ובגנים הלאומיים ברחבי הארץ: חגיגת פסח בארמון המלך בגן הלאומי הרודיון עם סיורים וצפייה במופע קרבות גלדיאטורים, חופרים ארכיאולוגיה בגן הלאומי כורזים עם נגיעה בהיסטוריה של הכפר היהודי הקדום, משחק ניווט אבירים ללא הפסקה במבצר הצלבני השלם ביותר בארץ בגן הלאומי כוכב הירדן, פסטיבל הקיסר בגן לאומי קיסריה עם חוויה תיאטרונית לכל המשפחה המבוססת על אירועים מחיי החברה והבידור בתקופתו של הקיסר הגדול, פעילות הממחישה את התקופה הצלבנית בגן לאומי אפולוניה ופסטיבל אתני של מחול ושירה לאורך כל היום גן לאומי ממשית.
כחלק מחוויית הביקור, המבקרים במגוון גנים לאומיים יוכלו ליהנות ממופעי "נושמים תרבות" בשיתוף מפעל הפיס, ללא תשלום נוסף עם נבחרת להטוטנים, אומני קרקס, שחקנים, נגנים, זמרים ועוד. האומנים יהיו פרושים במספר נקודות ויופיעו בזמנים מוגדרים במהלך שעות הביקור בגנים הלאומיים: ממשית, בית גוברין, ציפורי, מגדל צדק, יחיעם ובית שאן.

פעילויות חווייתיות נוספות תהיינה הדרכות מקצועיות של מורי דרך בשיתוף משרד התיירות בעשרות גנים לאומיים ושמורות טבע שיעשירו עוד יותר את חוויות הביקור של המבקרים באתרים. ההדרכות יהיו ללא תשלום נוסף ולא מחייבות רישום מראש להדרכה ובשפות שונות.
בתוך כך, במהלך חג הפסח רשות הטבע והגנים מאריכה את שעות הפעילות בכ-50 גנים לאומיים ושמורות טבע עד השעה 18:00, על מנת לאפשר למטיילים לפרוש את הטיול שלהם בחיק הטבע והמורשת על פני שעות רבות יותר ולאפשר ליותר מבקרים ליהנות מביקור באתרים בימי השיא של החג וימי חול המועד. פרטים מלאים על שעות הביקור בכל אתר באתר האינטרנט של רשות הטבע והגנים.
לאור מספר המטיילים הרב הצפוי באתרים בימי החג וחול המועד, רשות הטבע והגנים ממליצה לציבור המטיילים להירשם מראש כבר עתה לביקור באתרים במועד הרלוונטי על מנת להבטיח כניסה לאתר ולהימנע ממצב בו האתר יהיה כבר בתפוסה מלאה ולא תתאפשר כניסה נוספת. את הרישום לאתרים ניתן לבצע באמצעות מערכת תיאום הביקור באתר רשות הטבע והגנים. המטיילים שיירשמו מראש יוכלו גם לקבל הודעות ועדכונים חשובים מבעוד מועד סביב פעילות האתר אליו נרשמו.
ירושלים
קניון הדר ירושלים מציין את חג הפסח עם מגוון פעילויות לכל המשפחה בסגנון קרקס במהלך חופשת חול המועד.
בין הפעילויות הבולטות:
• 17-18/4/2022- בין השעות 12.00-18.00 – מתחם התנסות באביזרי קרקס הכולל ג'אגלניג, דיאבלו, פוייז, צלחות סיניות, חישוקי הולה הופה ועוד.
• 18/4/2022- מופע קרקס- בשעה 17.00 .
• 19-20/4/2022- בין השעות 12.00-18.00 – מתחם וירטואלי ומולטימדיה הכולל עמדות מציאות מדומה, עמדות פלייסטשיין, סימולנטור נהיגה ועמדת סלפי מדליקה.
מוזיאון בגין
בגין, מבט מקרוב – תערוכה חדשה. מה אומר לכם השם מנחם בגין? מנהיג , מחולל השלום עם מצרים או אולי לוחם מחתרת?
לציון 30 שנה לפטירתו של מנחם בגין מרכז בגין משיק תערוכה חדשה המספקת לכם הצצה שונה ומסקרנת בעקבות מנחם בגין במעגלי חייו הפרטיים והציבוריים.
בואו לפגוש את מנחם בגין שלא הכרתם – ברגעים אישיים וציבורים , מבעד לעדשת המצלמה או דרך פריטים נדירים שליוו אותו לאורך הדרך. התערוכה פתוחה לקהל הרחב ללא תשלום
מדי יום בין השעות 9:00-17:00 (ערב חג שני עד 12:30)
צפון
'אירועי נוסטלגייה', בהשראת שנות ה 80/90 בחופשת חול המועד פסח בעופר גרנד קניון חיפה. האירועים מיועדים לכל המשפחה ויכללו מופעים, הצגות, הפעלות, ירידים ועוד.
החל מה 17.4 עד ה 20.4 – פתוח לקהל הרחב – ללא תשלום. עופר גרנד קניון חיפה, מקבוצת קניוני עופר, יערוך במהלך חופש פסח את 'אירועי נוסטלגייה', פעילויות ואירועים בהשראת שנות ה 80/90 .
האירועים מיועדים לכל המשפחה, לקהל הרחב ללא תשלום החל מה 17.4 עד ה-20.4. במסגרת זו יערכו פעילות בנושא נוסטלגיה עם פתיחת מתחמים דוגמאת: מתחם מכוניות על שלט, מתחם משחקי גיימינג רטרו (הנסיך הפרסי/ סופר מריו), מתחם משחקי ילדות ענקיים כמו: קלאס / איקס עיגול / סולמות ונחשים ופתיחת מתחם משחקי ילדות עם ההורים, משחקים כמו: משחקי קופסא / טטריס / קוביה הונגרית ועוד.

ב – 18.4 – יערך מופע שירי ילדות עם ניר פרידמן שירה גבריאלוב ועידו מוסרי. המופע יתקיים בשעה 17:00 ברחבת שילב בקניון וב – 20.4 – יערך מופע של אסף אשתר המופע יתקיים בשעה 17:00 ברחבת שילב בקניון.
כמו כן יפתח במקום יריד נוסטלגיה למבוגרים, בני נוער וילדים, הכולל : דוכני מכר של עתיקות ויצירות מהעבר. היריד יפעל מידי יום החל משעה 10:00 בבוקר עד –19:00 .
לכל המתחמים : שעות פעילות בוקר 11:00-14:00 ושעות פעילות אחה"צ: 16:00-19:00
הכניסה לקהל הרחב – ללא תשלום
פסטיבל "שיר השירים" של קצרין חוזר עם פעילויות לכל המשפחה בכניסה חופשית
לאחר הפסקה של שנתיים, פסטיבל "שיר השירים" של המועצה המקומית קצרין חוזר, כאשר בתוכנית השנה יתקיימו בפארק קצרין בין ה-18-20/4 בשעות 09:30-16:00 מופעים לילדים וכל המשפחה, שירת ההלל המסורתית, תלבושות ססגוניות, סדנת קצב, סיורים מודרכים בבית הבד ובבית רבי אבון, סדנאות יצירה מיוחדות במוזיאון עתיקות הגולן ועוד.
המופעים אשר יתקיימו במסגרת הפסטיבל:
יום ב 18 לאפריל 9:30: "הלל עם נאור כרמי והלב והמעיין עם מאיר גלייזר"
יום ב 18 לאפריל 15:30: "הרפתקאות ינץ לוי- מופע קומי מוזיקלי ינץ וכל הדמויות האהובות על במה אחת"
יום ג 19 לאפריל 10:30: "סוד תיבת הנגינה"
יום ג 19 לאפריל 16:30: "ענן על מקל"
יום ד 20 לאפריל 11:30 "ילדי בית העץ"

במקביל לאורך הפסטיבל יתקיימו סדנאות במוזיאון בכל הימים: סוד הקמיע המכושף – חריטת קמיע אישי בהשראת קמיעות בנות 1,5000 שנה. סדנא בעקבות תכשיטים ואבנים עתיקים, הטבעת מטבע בן אלפיים שנה ועוד. כמו כן, יוקרן סרט האנימציה "הרוח בבזלת".
עמק המעיינות
פעילויות מיוחדות לפסח ב"נהריים בגשר"
באתר נהריים בגשר שלל פעילויות לכל המשפחה – במהלך חול המועד יתקיימו אירועי מפה ומצה, שבת ישראלית וסיורי עששיות מיוחדים באתר, אטרקציות בלתי נשכחות ומומלצות במיוחד. בין הפעילויות השונות – מיצג אור קולי ענק עם מים זורמים וסרט חדש ומרשים בו נחווה את מפעל החשמל משנות ה-30, בחדר האוכל המקורי של הקיבוץ נצפה בסרט מרגש על התמודדותם של החברים במלחמת העצמאות, 'חפש ת'סליק' – משחק בשילוב כתבי חידה (בתוספת תשלום) ועוד.
בשיתוף חברת חשמל – סיורי עששיות חינם בין התאריכים 17-18.4 – בואו לגלות את הגשרים והירדן בחשכה, את הקולות המיוחדים של הלילה ואת הסיפורים שמתחבאים בכל פינה. יש להירשם מראש!
בשיתוף משרד התרבות והספורט והמועצה לשימור אתרי מורשת – יהיה האתר פתוח ללא תשלום בימי שישי ושבת– מותנה ברישום מראש. בנוסף, גם בחול המועד בין התאריכים 18-19.4 הכניסה ללא עלות בין השעות 9:00-16:00, בשעה 13:00 הצגה לכל המשפחה (18.4 – פלימביז – 'כשהיינו ילדים', 19.4 – המחזמר 'פלפלים' מבית תיאטרון אורנה פורת). יש להירשם מראש.
צילום: אור יזרעאלי
פארק המעיינות השוכן בסמוך לגן השלושה (סחנה), מציע למטיילים מגוון רחב של אפשרויות טיול ובילוי, כולל שלושה מעיינות יפהפיים הנובעים כל ימות השנה, נחל הקיבוצים הכולל פיתוחים חדשים בגדותיו להנאת המטיילים, בריכות דגים, אתרי מורשת, שטחים חקלאיים, ציפורים נודדות– חגיגה שלמה של מים, טבע ונוף.
אפשר להביא אופניים מהבית לרכיבה בדרכים בפארק וניתן לשכור בתשלום רכבים ידידותיים לסביבה או אופניים. במהלך חוה"מ פסח תוצג בפארק המעיינות תערוכת איורים על שולחנות הפיקניק ופחי האשפה המפוזרים בפארק המתארים את נקודת המבט של בעלי החיים המתמודדים עם הפסולת המתפזרת בסביבת המחיה באזור.
זהו חלק ממיזם הסברה שמובילים השותפים בתפעול הפארק (המועצה האזורית עמק המעיינות, רשות הטבע והגנים, רשות ניקוז ונחלים ירדן דרומי וקק"ל) עבור עשרות אלפי המטיילים הצפויים להגיע לאורך כל ימות החג למען השמירה על הטבע, הסביבה ובעלי החיים. הכניסה והחנייה לפארק – חינם, לפרטים 04-6881427.
מרכז
יפו
מסע קסום אל מתחת לאדמה עם הארכיאולוג הידען גולן בו נלמד על ההיסטוריה והטבע המיוחדים של יפו. לאחר מכן נמשיך לסדנה מרתקת על מחזור נייר, נגלה כיצד המציאו המצרים את הפפירוס ואיך מייצרים נייר בעצמנו. המשתתפים והמשתתפות יכינו ניירות חדשים בעזרת רשתות, כאשר בגמר הסדנה נטמין זרעים של פרחים ועשבי תיבול אותם נוכל לשתול באדמה ולהצמיח צמחים חדשים!
סדנת טבע עירוני בנמל יפו
בפעילות הילדים והילדות ילמדו, יגלו ויחוו את הטבע העירוני היומיומי שבסביבתם. נשמע על אילו חיים מתקיימים בעיר וכיצד יש להתייחס אליהם, נכיר מושגים של "מסדרון ירוק" ו"מארגי מזון", נלמד מדוע חשוב לדאוג לטבע הנמצא בקרבנו וכיצד זה תורם לאיכות הסביבה שלנו ואיך יש להתייחס לחברינו החתולים ולכלבים עזובים ברחוב. והפתעה: כל ילד וילדה יצרו בעצמם מתקן שתייה והאכלה ייחודי לציפורים!
מגרש משחקים מעץ (לכל המשפחה). המשחקייה הירוקה (מגיל שנה וחצי ומעלה). מעגלי תיפוף מחומרים ממוחזרים. סדנאות יצירה מחומרים ממוחזרים.
חול המועד פסח 18-19/4ֿ. שעות הפעילות: 10:00-15:00.
נתניה
עיר הממתקים. פסטיבל חגיגי וצבעוני במיוחד לילדים "SWEETS & SELFIES", הכולל מגוון מתחמי משחקים צבעוניים ומיוחדים בסגנון מאכלים מתוקים שכל הילדים אוהבים.
הילדים יתגלשו לתוך בריכת פופקרן ויתפסו פופקורן ממכונה, ישחקו בגלידה, יסתובבו בקרוסלת קאפקייקס ויתנדנדו בנדנדת אבטיח ונדנדות סוכריות, יתופפו במתחם המקרונים, ישחקו במחשקים אלקטרונים, עמדות צילום מתוקות של עוגיית שוקולד צ'יפס וארטיקים ויהנו ממגוון סדנאות יצירה של מארזים ממולאים ב"שערות סבתא" ויצירת גביע גלידה עם פונפונים מדבקות והמון צבעים.
ראשון עד רביעי 17-20.4.22 בין השעות 11:00-14:00 ובין השעות 16:00-19:00. כניסה חופשית. קניון עיר הימים.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים