בעקבות חריגות בערכי אוויר, הנחו היום (ראשון) המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות את מועצה איזורית בקעת הירדן על פינוי בתי הספר "גפן" ו"תמר" בשטח המועצה, זאת בעקבות תלונות ריח משמעותיות בתוך בתי הספר.

התלונות דווחו לאיגוד ערים שומרון, כהמשך לאירוע השריפה במתחם בבית האריזה ביום שלישי בשבוע שעבר. בעקבות כך, נשלח הבוקר כונן של האיגוד לניטור אוויר.

בהמשך לתוצאות הניטור, שהצביע על חריגות מערכי הסביבה וריכוזים גבוהים של חלקיקים נשימיים מחוץ ובתוך מבני בתי הספר, הנחו המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות את מועצה איזורית בקעת הירדן על פינוי שני בתי ספר, גפן ותמר, בהם נמדדו החריגות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דוברות כבאות והצלה)

בנוסף, נמדדו ריכוזים גבוהים מעל ערכי הסביבה בתוך ומחוץ למבנה המועצה, וריכוזים גבוהים מעל ערכי ההתרעה במתחם השרוף. על כן, הנחו המשרדים על פינוי של העובדים והציבור הכללי הנמנים על האוכלוסייה הרגישה: חולי לב וריאות, נשים בהריון וקשישים.

המשרדים יעדכנו בהקדם באשר להמלצות אודות קיום הלימודים מחר, ככל שיידרש.

כזכור, מדובר בשריפה שפרצה והשתוללה בבית אריזה שמבנה אחד בו נשרף יחד עם מתקן קירור.