גופות מוטלות על הכביש - ההרס בבוצ'ה נחשף - סרוגים

גופות מוטלות על הכביש – ההרס בבוצ'ה נחשף

על פי העדויות, הרוסים מבצעים פשעי מלחמה בעיר בוצ'ה באוקראינה, הכולל ירי במאות באזרחים ללא כל הצדקה. כל זאת על רקע ההתקדמות של האוקראינים עם גירוש הרוסים מקייב

מתי ברנהרט, חדשות סרוגים
גופות מוטלות על הכביש - ההרס בבוצ'ה נחשף
  (צילום: שאטרסטוק)

לאחר שאוקראינה הודיעה כי השתלטה מחדש על כל אזור קייב, מימדי ההרס שהרוסים ביצעו בעיר הסמוכה בוצו'ב נחשפים.

תמונות התפרסמו ברחבי העולם של אזרחים אוקריאנים שוכבים מתים על רחובות העיר, הסמוכה לקייב. התושבים טענו כי החיילים הרוסים ירו על הקורבנות ללא התגרות מצדם. רוסיה לא הגיבה לטענות. בסקיי ניוז אימתו שני סרטונים של גופות ברחובות העיר, כאשר באחד מהם נראים שבעה מתים מוטלים על הכביש ועל המדרכה.

עוד באותו נושא

אוקראינה תוקפת לראשונה ברוסיה; זלנסקי מדיח קצינים


16

ברויטרס דיווחו על קברי אחים ענקיים, מכוסים רק חלקית, באדמות כנסייה מקומית. ראש העיר בוצ'ה אמר כי 300 אזרחים כבר נרצחו.

כזכור, אתמול האוקראינים הכריזו כי כוחותיהם השתלטו מחדש על כל אזור קייב – זאת לאחר שכוחות הצבא הרוסי נסוגו מהאזור בימים האחרונים. נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי, אמר כי הנסיגה הרוסית "קורית לאט, אך המגמה ברורה".

לפי משרד ההגנה האוקראיני, כוחות הצבא בקייב החזירו לידיהם את השליטה על יותר מ-30 עיירות וכפרים באזור. סגנית שר ההגנה האוקראיני, חנה מליאר, הודיעה אתמול כי "כל אזור קייב שוחרר מהפולשים".

בתוך כך, צוות של הצלב האדום נמצא בדרכו לעיר הנצורה מריופול. דובר של הארגון אמר כי "המצב בשטח הפכפך ועשוי להשתנות בכל רגע". 700 בני אדם חולצו מהעיר אתמול לאחר שבצלב האדום ניסו שוב להגיע לאזרחים הנצורים. שלשום אנשי הארגון נאלצו לשוב על דרכם מכיוון שהאזור היה מסוכן מדי.

כזכור, בעיר ישנו חוסר כבד במוצרי יסוד כגון חשמל, אוכל, ומים זורמים, כל זאת על רקע ירי בלתי פוסק מצד הכוחות הרוסים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
הפוטלרים של פוטלר...
הפוטלריזם בשיאו | 03-04-2022 21:04
הפוטלרים של פוטלר הפושע ממוסקבה אחראים להרס והרג נוראי
2
רוסים רוצחים. אין...
מירי | 03-04-2022 22:50
רוסים רוצחים. אין עם מי לדבר
3
שר העוצר הביתה...
אזרח | 05-04-2022 18:02
שר העוצר הביתה דחוףףףף !!