מחסלים את החמץ: 3 מתכונים למאפים - סרוגים

מחסלים את החמץ: 3 מתכונים למאפים

רגע לפני שחג פסח כאן, זה הזמן להפטר מכל החמץ שצברנו ולהכין מאפה חגיגי ולהיפרד מהפחמימות והגלוטן לזמן הקרוב |מתכונים רוגעלכים, פוקצ'ה ובייגל

author-image
מחסלים את החמץ: 3 מתכונים למאפים
  (צילום: שאטרסטוק)

אספנו לכם מתכונים מושלמים לחיסול חמץ.

מצרכים למתכון:

1 חבילת בצק פילאס מופשר

למילוי:

חצי כוס קקאו
חצי כוס סוכר חום בהיר
חצי כוס שמן
2 כפיות גדושות קינמון 

להברשה לפני אפייה:

ביצה טרופה
מעט סוכר חום

סירופ סוכר:

שליש כוס מים
שליש כוס סוכר לבן

(צילום: ניצן מוסקט)

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מתחילים בהכנת המילוי, מערבבים את כלל המצרכים בקערה (במידה והיא לא מתוקה מספיק ניתן להוסיף עוד קינמון וסוכר). מניחים במקרר עד לשימוש.

מכינים תבנית עם נייר אפייה. פותחים את הבצק המופשר, ומרדדים אותו מעט. מורחים בעזרת מרית את המילוי בשכבה דקה על הבצק.

מקפלים את הבצק לאורך, ומרדדים מעט שוב להטמעה של המילוי. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לאורכו, ולאחר מכן יוצרים משולשים.

כל משולש מגלגלים לצורה של רוגעלך ומניחים ישירות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים את הרוגעלכים בביצה טרופה, ומפזרים מעט סוכר חום מעל. מכניסים לתנור לכחצי שעה, עד להזהבה.

במקביל, מכינים סירופ סוכר, בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק' נוספות, עד שמתקבל מרקם סמיך.

מיד לאחר הוצאת הרוגעלכים מהתנור יש להבריש אותם במי הסוכר.

הערות נוספות:

  • ניתן ליצור רוגעלכים גדולים יותר ולא לחצות את הבצק באמצע.
  • ניתן להמיר את המילוי בכל ממרח אחר שאוהבים.

המתכון באדיבות: ניצן מוסקט


מתכון לפוקצ'ה

אם כבר נמאס לכם מפיצה ומאוכל מבושל, פוקצ'ה היא הפתרון המושלם למאפה טעים, שכיף להכין בקלות בבית ולגוון עם שלל תוספות אהובות

מצרכים:

4 כוסות קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים פושרים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית

לתוספות:

שום כתוש
זעתר/עשבי תיבול
עגבניות שרי / עגבניות מיובשות
גבינת פטה (בולגרית) / פרמז'ן
זיתים פרוסים
מלח גס

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות

2. בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית, מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק, חוץ משמן הזית. כשהעיסה מתחילה להתאחד לבצק, מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ונעים.

3. מכסים את הבצק במגבת ומניחים להתפחה ל-10 דקות. במידה ואתם לא ממהרים, מומלץ לתת התפחה נוספת עד הכפלת הנפח.

4. משמנים את הידיים במעט שמן זית ופותחים את הבצק, לאחר מכן מסדרים אותו בתבנית מרובעת או מחלקים אותו למנות אישיות בצורת מרובע או אליפסה

5. מטפטפים מעט שמן זית, מפזרים שום כתוש, זעתר ומלח גס ואת התוספות האהובות. לאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד ששולי הפוקצ'ות משחימים היטב.

טיפים: -אל תעשו את הפוקצ'ות עבות מידי, ככל שהם יהיו דקות כך הבצק יהיה אוורירי יותר

-אפשר לגוון עם כל תוספת אהובה אחרת, כמו: רצועות גמבה, פסטו, בטטות ועוד.

-מומלץ להגיש לצד שקשוקה / סלט טרי


מתכון לפרעצל (בייגלה)

 

מצרכים:

5 כוסות (700 גר')
קמח חיטה
1 ו-1/2 כוסות (360 מ"ל) מים חמים
2 כפות סוכר חום
1 ו-1/2 כפיות (7 גר') שמרים לאפייה
85 גר' חמאה מומסת
3 כפיות מלח2 ליטר מים
120 גר' סודה לשתייה חלב צמחי/ ביצה להברשת הפרעצל
לקישוט: מלח גס

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

1. שופכים את השמרים, הסוכר והחמאה לקערת המיקסר. מוסיפים את המים החמים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את הבצק בצד למשך כ-5 דקות.

2. לאחר השהיה, מוסיפים קמח ומלח בזהירות. לשים על מהירות נמוכה למשך כמה דקות ומאיצים את המהירות בהדרגה. לשים את הבצק היטב בעזרת הידיים למשך 5 דקות נוספות. צרו כדור מהבצק והניחו אותו בקערה משומנת. השאירו את הבצק בקערה עד שיכפיל את גודלו. תוכלו להשתמש לשם כך בפונקציית התסיסה של התנור.

4. מתחו את הבצק עד לקבלת חבל באורך של כ-50 ס"מ. ניתן לעצב את צורת הפרעצל.

5. הרתיחו 2 ליטרים של מים והוסיפו סודה לשתייה. כאשר המים מוכנים, הנמיכו את האש. הכניסו כל פרעצל לתוך המים למשך כ-20 שניות. הוציאו את הפרעצלס והניחו אותם בתבנית התנור, שמכוסה בנייר אפייה.

6. הברישו את הפרעצלס בעזרת החלב הצמחי/הביצה ופזרו מעליהם מלח גס. לאחר מכן הכניסו לאפייה בתנור למשך 15-17 דקות בחום של 220ºC עד להשחמה.

המלצה שלנו:

-מומלץ להגיש את הפרעצלס לצד גבינות ומטבלים אהובים כמו: שמנת שום שמיר, פסטו, ממרח זיתים ועוד…

-אם אתם מאוהבי המתוק-מלוח, מומלץ ביותר להגיש את הפרעצלס לצד שוקולד חם/ מייפל / או כל ממרח מתוק אחר שעושה טוב על הלב וליהנות מביס איכותי

המתכון באדיבות המותג TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו