חדשות בעולם

רוסיה: "האוקראינים משתמשים באומן כבסיס"

במשרד ההגנה הרוסי טוענים כי האוקראינים משתמשים בבית כנסת בעיר אומן כבסיס צבאי, ומסתירים בו תחמושת וכוחות. בקהילה היהודית מכחישים בתוקף: "בתי הכנסת מיועדים לפעילות דתית"

(טוויטר משרד ההגנה הרוסי)

משרד ההגנה הרוסי טוען כי האוקראינים משתמשים בבית הכנסת באומן למטרות צבאיות.

על פי תמונות שפרסם משרד ההגנה בטוויטר ובפייסבוק, שלכאורה הגיעו מהקהילה היהודית בעיר, נראים ציוד, תחמושת וחיילים בבית הכנסת שהפך בעצם לסוג של בסיס צבאי. "שיירות של לאומנים נמצאים על אדמת בית הכנסת", טוענים במשרד ההגנה.

יובל פלג, אורי קוטלרסקי

בתגובה לכך, ארגון הגג של הקהילות היהודיות מכחיש מכל וכל את הדיווח. בהודעה בטלגרם נאמר מטעמו: "כל בתי הכנסת והמתקנים היהודיים באוקראינה מיועדים רק לשימוש המקורי שלהם, לפעילות דתית ועל מנת לסייע לחברי הקהילה היהודית ולאוכלוסייה המקומית".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

3 תגובות
2
מ
30.03.22

לא ניגמרה המלחמה ? אבל החזיר השמן הגנב 50 מליון מדושן נסע לתווך בשבת בנט שימך ושם נשפחתך יהיה ארור לעולם ועד טפו עלייך שיתמוטט עליך הבית אחריי השיפוץ

הצטרפו אלינו