חולצו בשלום כ-40 ילדים שנתקעו בנחל במדבר יהודה
כ-40 ילדים הלכו לאיבוד בטיול בנחל אוג שבמדבר יהודה. לאחר סריקות נרחבות, צוותי הרחפנים זיהו את הילדים וצוותים רגליים נכנסים לנחל מכיוונים שונים כדי לחבור לנעדרים

דרמה במדבר יהודה. כ-42 ילדים בכיתות ה'-ח' שהתנתקו מקבוצה גדולה ומהמלווה, נעלמו ללא מבוגר שנוכח איתם, בעת טיול בנחל אוג שבמדבר יהודה.
מובילי הטיול שזיהו את העדרות החניכים דיווחו זאת למשטרה. אל המקום הוזנקה יחידת החילוץ של מגילות ים-המלח (מחוז ש"י), מתנדבי היחידה הרימו רחפן לאוויר בחיפוש אחר הילדים.
צוותי רחפנים וצוותי איתור נעדרים איתרו את הקבוצה, זאת לאחר סריקות נרחבות לאורך תוואי הנחל. הילדים נכנסו כבר לשעות החשכה וכעת מתנדבי היחידה חוברים אליהם לצורך חילוץ.

(צילום: יחל"צ מגילות ים-המלח)
צוותי הרחפנים כבר זיהו חלק מהנעדרים וצוותים רגליים נכנסים לנחל מכיוונים שונים כדי לחבור לנעדרים.
מפקד יחידת חילוץ מגילות של המשטרה מתן מורד: "מזה כשעה אנחנו באירוע בנחל אוג, כאשר חלק מקבוצה גדולה של מטיילים התנתק, כ-42 התנקו התחילו ללכת חלקם מזרחה וחלקם מערבה, כרגע ביד יש לנו רק חלק מהילדים, ואנחנו עובדים קשה, עם מספר צוותים גדול, כדי לאתר את הילדים ולהביא אותם לקבוצה. אין לנו את כולם ביד, ממשיכים לעבוד קשה מקווה שאת כולם נביא בשלום".
בשעה 20:30 משטרת ישראל עדכנה: כי 18 מהנערים חולצו ונמצאים בחפ"ק.21 ילדים זוהו ע"י רחפן של היחידה וצוותים קרקעים בדרך אליהם.3 ילדים נוספים זוהו ע"י מסוק משטרתי שסייע בסריקות, וכרגע מתבצעת הכוונה ותאורה של צוות רגלי בדרכו אליהם.
לקראת השעה 21:30 דווח כי בוצעה חבירה רגלית לכל 24 הנערים שעוד לא יצאו מהנחל. כולם בדרכם לחפ"ק בליווי צוותים רגליים של היחידה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו