פיגוע הטרור בחדרה. שני המחבלים הם שני בני דודים ממשפחת אגבריה, חמולה גדולה מאום אל פאחם. איברהים אגבריה ואיימן אגבריה, נגד איברהים הוגש כתב אישום לאחר שניסה להצטרף לדאעש בסוריה.
השניים הגיעו ברכב מאזדה, מלא בתחמושת ופתחו בירי אל עבר לוחם ולוחמת משמר הגבול שהיו בדרכם הביתה, כוח מסתערבים שהיה באזור, הסתער על המחבלים ונטרל אותם בטרם פתחו במסע הרג משמעותי יותר, כ-10 בני אדם נפצעו במהלך חילופי הירי
בשנת 2016 אברהים חסן יוסף אגבריה, נעצר בטורקיה לאחר שניסה להגיע לסוריה כדי להצטרף לשורות ארגון הטרור דאעש.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בחקירתו עלה כי הוא נחשף, לתכנים ולסרטונים של דאעש והחל להזדהות עם האידיאולוגיה הג'יהאדית של דאעש ועם פעולותיו של הארגון. הוא החליט בעקבות זאת לצאת לסוריה כדי להצטרף ללחימה בשורות דעאש. לאחר שאסף מידע ברשת האינטרנט אודות האפשרות לצאת לסוריה, המריא אגבריה בטיסה לאיסטנבול ובטיסה נוספת טס לעיר גזיאנטפ הסמוכה לגבול עם סוריה. הוא נעצר על ידי המשטרה הטורקית, בגזיאנטפ, ולאחר מספר ימי חקירה גורש לישראל.
בחקירתו עלה כי טרם יציאתו לטורקיה השאיר אגבריה מכתב למשפחתו בדבר כוונותיו לצאת ולהצטרף לג'יהאד. נאמר אז, כי חלק ממכריו של אברהים היו מודעים לכוונותיו ואף תמכו ברעיון.
כעת נערכות סריקות אחר סייענים שהסיעו אותם למקום הפיגוע. כוחות של מג"ב פשטו הערב על אום אל פאחם, ככל הנראה כדי לעצור את קרובי המשפחה של המחבלים, ולעצור גורמים החשודים בטרור.
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
אאא
זה מרגיש כאילי אנשים בשלטון מעוניינים בטרור, אולח הם מחבלים בעצמם
11:05 28.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
בתגובה ל: אאא
מי המחבלים שהיו בשלטון ב2016 ???
08:12 29.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נו באמת
לצערנו ישראל לא מדינת היהודים, אלא מדינת המשפטנים
04:48 28.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רועי
לא דעא"ש, קוראים לזה ערבים ישראלים, קוראים לזה בדואים, קוראים לזה בכל מיני שמות מי שלא הבין- יש כאן יהודים מול ערבים וכן, יש גם ערבים טובים ועדיין אי אפשר לטאטא את...
לא דעא"ש, קוראים לזה ערבים ישראלים, קוראים לזה בדואים, קוראים לזה בכל מיני שמות מי שלא הבין- יש כאן יהודים מול ערבים וכן, יש גם ערבים טובים ועדיין אי אפשר לטאטא את מה שנוכח כאן- קמים עלינו לכלותינו!
המשך 00:17 28.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עינב
אני לא מבינה? כל מי שמזדהה עם דעש צריך להעיף אותו מהמדינה! לא כלא ואח"כ משתחררים!
23:31 27.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר