מבזקים
סרוגים

"בלי ילדים" פרויקטור מירון נפגש עם האדמו"ר מבויאן

נערכים להילולה: פרויקטור מירון נפגש עם האדמו"ר מבויאן מי שידליק את ההדלקה המרכזית והיחידה בהר, והוחלט כי ילדים קטנים לא ישתתפו השנה: "המשימה - ההילולה בשמחה אך באחריות"

כ"ד אדר ב' התשפ"ב
"בלי ילדים" פרויקטור מירון נפגש עם האדמו"ר מבויאן
"בלי ילדים" פרויקטור מירון נפגש עם האדמו"ר מבויאן צילום: האדמו"ר מבויאן (צילום: דוד כהן/ פלאש 90)

הממונה על הילולת הרשב"י ניצב בדימוס צביקי טסלר נועד הבוקר (א') עם הרב נחום דב ברייאר, האדמו"ר מבויאן שליט"א, המחזיק בזכות ההדלקה המרכזית עשרות שנים, וכחלק מלקחי הוועדה שחקרה את האסור בהר מירון.

בפגישה הציג פרויקטור מירון בפני האדמו"ר את ההיערכות הנרחבת לקראת ל"ג בעומר, ואת השינויים הצפויים, במטרה להבטיח את קיום ההילולה ברוב עם תוך שמירה על שלומם ובטיחותם של המשתתפים.

האדמו"ר מבויאן שצפוי לערוך השנה את ההדלקה היחידה במירון, חיזק את ידיו של הפרויקטור והודה לו על המאמצים הכבירים הנעשים על ידו, תוך שהוא מדגיש את חשיבות וחובת הזהירות של הציבור מדין "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם".

במהלך הפגישה צוין כי השנה ילדים קטנים מהחסידות לא יגיעו וציבור החסידים יקבלו הוראה להקפיד על ההנחיות.

בפגישה שנערכה במעונו של האדמו"ר בירושלים, נטלו חלק גם ניצב בדימוס אריק יקואל והיועץ החרדי לפרויקטור אליהו ארנד. האדמו"ר העניק לטסלר בקבוק יין מיוחד וערבה מהושענא רבא, הידועה כסגולה לשמירה.

ממונה ההילולה צביקי טסלר: "המשימה המרכזית שלנו היא לאפשר לכל מי שמבקש להגיע לציון הרשב"י בל"ג בעומר שאכן הוא יוכל להגיע. ברור לכולנו שהילולת הרשב"י השנה תהיה שונה משנים עברו, ואנחנו פועלים ליישם את ההמלצות וההבנות שנועדו להבטיח את שלום הציבור".

הר מירון ל"ג בעומר צביקי טסלר